Vynikajúci dvojfarebný koláč sa jahodami a šľahačkou – fantastická chuť a ľahká príprava!

Postup

1)

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.

2)

Jahody umyjeme, usušíme a pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme si smotanu do šľahačky.

3)

V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a všetko dôkladne, ale krátko premiešame.

Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Plech s veľkosťou 30 × 25 si vyložíme papierom na pečenie, alebo vysypeme múkou.

5)

Najprv nalejeme na plech tmavé cesto. Naň naukladáme kúsky jahôd a prelejeme svetlým cestom.

6)

Pečieme do doby, než koláč nevybehne. Môžeme skúsiť špajdlou. Ak sa cesto nelepí, máme upečené.

Zdieľajte tento báječný recept na dvojfarebný koláč  aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*