Postup
1)
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
2)
Jahody umyjeme, usušíme a pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme si smotanu do šľahačky.
3)
V inej miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a všetko dôkladne, ale krátko premiešame.
Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Plech s veľkosťou 30 × 25 si vyložíme papierom na pečenie, alebo vysypeme múkou.
5)
Najprv nalejeme na plech tmavé cesto. Naň naukladáme kúsky jahôd a prelejeme svetlým cestom.
6)
Pečieme do doby, než koláč nevybehne. Môžeme skúsiť špajdlou. Ak sa cesto nelepí, máme upečené.
Zdieľajte tento báječný recept na dvojfarebný koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Leave a Reply