Na cesto si jednoducho ušľaháme vajcia s cukrom a zmäknutým maslom do peny. Postupne pridáme všetky sypké prísady a nakoniec do cesta slabým prúdom primiešame aj mlieko.
Vymiešame jednotné cesto.
Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný hrubou múkou. Pečieme asi 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Ak je cesto dostatočne upečené, skontrolujeme klasicky pomocou špáradla. Necháme vychladnúť.
Na tento zákusok som použila klasický maslový krém s 2 lyžičkami uvarenej melty – kocku zmäknutého masla som si našľahala s 150 g práškového cukru a dvoma lyžičkami uvarenej silnej melty – krém má špeciálnu chuť, ak nejaká melta ešte zostane, pokojne s ňou pokropte i korpus.
Vyskúšať však môžete aj výborný tvarohovo-meltový krém. Jeho príprava je úplne jednoduchá.
400 g tučného tvarohu si zmiešajte s 3 lyžicami silnej uvarenej melty (vychladnuté) a práškovým cukrom, do krému môžete tiež vmiešať aj 1 bal želatíny – každý si osladí podľa chuti.
Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme mletými orechmi. Pod krém môžete ukryť aj kúsky konzervovaného ovocia, je to lahôdka.
Dobrú chuť!
Zdroj: radynadzlato.cz
Leave a Reply