VYNIKAJÚCI prepadnutý koláč s kyslou smotanou! Jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý

Vynikajúci čokoládový koláčik s ostrovčekmi vanilkového pudingu a smotanovou polevou na vrchu. Navyše, táto dobrota je skutočne jednoduchá na prípravu a zvládne ju skutočne každý.

Potrebujeme:

5 vajec

100 ml mlieka

100 ml oleja

250 g kryštálového cukru

250 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2,5 lyžice kakaa

Náplň:

1 l mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

4 lyžice kryštálového cukru

Na polevu:

500 g kyslej smotany

4 lyžice práškového cukru

Postup:

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť (občas premiešame, aby sa na ňom nevytvorila kôra).

Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske.

Cesto navsrstvíme na plech vystlaný na pečenie. Lyžicou do cesta vytvárame „ostrovčeky“ z vanilkového pudingu.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Kým sa koláč pečie, prirpavíme si smotanovú polevu. Smotanu zmiešame s cukrom a túto zmes navrstvíme na povrch koláča 10 minút pred dopečením.

Pokračovanie >

zdroj: recepti

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*