2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme ho lekvárom a môžeme vrstviť. Začíname orechovou plnkou. Navrstvíme asi 8-10 cm od kraja. Preložíme ho smerom do stredu a na vrch navrstvíme tvarohovú náplň. Znovu pretočíme smerom do stredu. Dávame pozor, aby sme neroztrhli cesto a nakoniec navrstvíme makovú plnku. Teraz pretočíme iba kraj cesta tak, aby sme zakryli makovú plnku. Cesto, ktoré prečnieva vložíme pod závin. Tak nám plnka nevytečie a ani cesto nepopraská.
3.
Závin preložíme na papierom vyložený plech na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ostrým nožom urobíme zárezy po celom závine a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Najprv pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170 a dopekáme 10-15 minút, ale každá rúra je iná, preto to sledujeme. Tesne pred koncom vrch potrieme ešte raz vajíčkom a posypeme kr. cukrom, aby závin získal krásny lesk.
Leave a Reply