Vyskúšajte tento DOMÁCI RECEPT na langoše a inak ich už robiť nebudete!

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a počkáme, než vyjde kvások.

V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajcia, zvyšné mlieko a aj kvások. Vypracujeme hladké cesto.

Cesto vložíme do chladničky, kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – potom sú langoše najlepší.

Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré rukami natiahneme na čo najtenšie placky.

Smažíme v rozpálenom oleji dozlata – langoše sú hotové raz dva, je potrebné na ne dávať pozor, aby sa nespálili.

Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrom alebo kečupom.

Prajeme vám dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*