Vznešený jablkový koláč v troch vrstvách – toto u nás ide viac ako drahé zákusky!

Postup:

Do misy si nakrájame zmäknuté maslo, preosejeme múku spolu s kypr. práškom a práškovým cukor. Pridáme žĺtky, kakao a rukami vypracujeme cesto. Maslo sa pri práci s rukami roztopí a postupne vytvorí kompaktné cesto. Netreba to vzdávať keď sú z toho stále ,, drobčeky ,, ono sa to zlepí :). Časť cesta (menšiu polovicu) si odložíme do chladničky aby trochu stuhlo.

Plech si vymastíme maslom a rozvaľkáme valčekom alebo rukami roztlačíme. Na cesto si rozotrieme džem a potom strúhané alebo krájané jablká. Vrch pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme škoricou (vanilkovým cukrom a pod.). Vyšľaháme si z bielkov a cukru sneh a natrieme na jablká.

A už len ten kúsok cesta, ktorý sme si odložili nastrúhať (na veľkom strúhadle) na sneh z bielkov. Prípadne môžeme cesto rozváľať, nakrájať pásy a tie poskladať krížom. Pečieme na 180 ° C cca 40 min.

Želáme vám dobrú chuť! ?

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*