Zabudnite na vyprážanie – výborné šišky PEČENÉ V RÚRE! Sú úplne mäkkučké a nebude vám po nich ťažko…

Postup:

Z droždia urobíme kvások v 1 dl mlieka s malým množstvom cukru..

Ostatné ingrediencie (okrem lekváru a práškového cukru) zmiešame spolu so zvyšným mliekom. Cesto necháme v teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok, troška vypracujeme a znovu necháme chvíľu odpočívať.

Cesto si vylejeme na vymúčenú dosku a vyvaľkáme na 1,5-2 cm. Pomocou pohára vykrajujeme šišky.

Šišky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté kuchynskou utierkou ich necháme odpočívať 20-25 minút.

Rúru si predhrejeme na 190°C. Do šišiek urobíme prstom dierky do ktorých vložíme po jednej lyžičke lekváru.

Vložíme do rúry a pečieme kým nám nezačnú hnednúť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*