Zapečený chlebík, ktorý je jednoduchý a bude ho milovať úplne každý, kto ho ochutná…

Základom je prvotná príprava

Zapečený chlieb nie je nijako zložitý. Akonáhle máte pokope všetky potrebné ingrediencie, je možné sa už naplno pustiť do práce. Teda do samotnej prípravy. Odporúčame myslieť dopredu, a tak si zhruba 30 minút pred štartom vyberieme maslo, aby bolo mäkké. Tiež je potrebné začať s rozohriatím rúry, kde sa na papier na pečenie potretý olivovým olejom poskladá cesnak a nechá sa ľahko zapiecť. Vďaka tomu získa veľmi zaujímavú chuť, ktorá nebude toľko pálivá a štipľavá, ale bude veľmi podarená.

Teraz už samotné chleby

Akonáhle sú prípravné práce za vami, už sa môžeme pustiť do prípravy zapečeného chleba. Základom teda bude opečený cesnak, ktorý použijeme až keď bude studený. Mal by byť vďaka pečenie i mäkký. Ten následne zmiešame ako sa syrom, tak aj so zmäknutým maslom a samozrejme tiež s petržlenom. Ako bolo spomenuté vyššie, v prípade potreby je možné použiť aj ďalšie ingrediencie, a to presne podľa chuti každého, kto si recept na zapečený chleba vyhľadal.

Zmes naneste na chleba a vložte do rúry

Akonáhle je daná zmes hotová, je na mieste nakrájať si chleba na klasické krajce. Teraz zmes na krajce nanášajte, a to v tenšie vrstvy. Dôležitá je pri tomto postupe ako rovnomernosť, tak aj to, aby daná zmes siahala až k okrajom. Použite toľko chlebov, na koľko vám daná zmes dá. Akonáhle máte, môžete si znovu zapnúť ešte teplú rúru. Tentokrát bude cieľom pomerne vysoká teplota, a to 240 stupňov Celzia.

Akonáhle je rúra rozohriata, už do nej môžete vložiť chleby s natretou vrstvou zmesi. Ideálne je vložiť ich na pekáč pokrytý papierom na pečenie. A to do stredu rúry. Doba pečenia je vzhľadom na teplotu veľmi rýchla. Plne postačí časové rozmedzie 3 – 5 minút, podľa toho, ako bude zapečený chlieb na plechu vyzerať.

Môžete podávať

Aj po takto krátkom pečení docielite zaujímavú konzistenciu. Zo spodu bude chleba ľahko chrumkavý, zatiaľ čo vo svojej hornej časti dôjde k tomu, že sa zaujímavo rozpustí celá zmes a maslo sa tak vsiakne do pečiva. Po upečení odporúčame nechať vychladnúť aspoň na izbovú teplotu. Pokiaľ sa jedná o bežné jedlo pre vašu rodinu, môže každý dostať celý krajec. Pokiaľ ide o občerstvenie pre hostí, je na mieste nakrájať váš výtvor na malé kúsky. Skúste a uvidíte, ako zabodujete.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*