Zapekané cestoviny: Chutné a chrumkavé na povrchu so šťavnatým mäskom vo vnútri. Recept od mojej babičky, ktorá nám ho robievala už od malička!

Postup:

Začneme prípravou cestovín. Špagety si uvaríme podľa návodu v slanej vode, po uvarení ich scedíme.

Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu, ktorú sme si nakrájali nadrobno si osmažíme. Keď cibuľa chytá zlatistý nádych, primiešame k nej mleté mäso a pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku. Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso hotové.

Zatiaľ si pripravíme „zálievku“. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a pridáme 2 lyžice múky. Dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme trochu čierneho korenia a soli.

Pripravíme si misu, v ktorej budeme cestoviny vrstviť a následne zapekať. Na dno vysypeme strúhanku a následne pridáme polovicu špagiet. Potom nasleduje vrstva mäsa, ktorú prikryjeme zvyšnými špagetami.

Následne všetko zalejeme zmesou z vajec, mlieka a múky. Na vrch dáme strúhaný syr.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, pokiaľ sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Následne cestoviny z rúry vyberieme a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*