Postup:
Začneme prípravou cestovín. Špagety si uvaríme podľa návodu v slanej vode, po uvarení ich scedíme.
Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu, ktorú sme si nakrájali nadrobno si osmažíme. Keď cibuľa chytá zlatistý nádych, primiešame k nej mleté mäso a pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku. Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso hotové.
Zatiaľ si pripravíme „zálievku“. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a pridáme 2 lyžice múky. Dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme trochu čierneho korenia a soli.
Pripravíme si misu, v ktorej budeme cestoviny vrstviť a následne zapekať. Na dno vysypeme strúhanku a následne pridáme polovicu špagiet. Potom nasleduje vrstva mäsa, ktorú prikryjeme zvyšnými špagetami.
Následne všetko zalejeme zmesou z vajec, mlieka a múky. Na vrch dáme strúhaný syr.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, pokiaľ sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Následne cestoviny z rúry vyberieme a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply