Zázračné účinky tohto ľahko dostupného olejčeka sú známe už 100 rokov. Tu sú dôvody, prečo by ste ho mali mať doma aj vy!

Určite ste už niekedy počuli o oleji z čajovníka. Bohato sa využíva v lekárnictve, medicíne, aj v kozmetike. Všetky tieto odvetvia však používajú jeho originálny názov – Tea Tree Oil. Známy je však ako Čajovník austrálsky či esenciálny olej z Melaleuca. Napriek mnohým názvom ide o jednu a tú isto vec. Nesmierne liečivú vec.

ZÁZRAK Z AUSTRÁLIE

Okrem silných dezinfekčných a antibakteriálnych vlastností pôsobí olej z čajovníka aj na hojenie, proti plesniam a zápachu. V lekárnictve je najčastejšie využívaný pri výrobe tabliet cukríkov na cmúľanie, ktoré sa používajú na zapálené hrdlo. Čistá tekutina by sa mala uskladňovať v tmavých nádobách.

NAJČASTEJŠIE A NAJÚČINNEJŠIE POUŽITIE OLEJA Z ČAJOVNÍKA

  • Dezinfekcia: V prípade drobných poranení, rezných rán, či oparov pier nakvapkajte na kozmetický tampón 4-5 kvapiek oleja a prikladajte na boľavé miesto.
  • Akné: Hnisavé vyrážky zľahka potierajte vatovou tyčinkou namočenou v čajovníkovom oleji vždy pred spaním. Koža sa počas noci lepšie regeneruje a do rána by z veľkej vyrážky malo ostať minimum a navyše sa zaručene nezapáli.
  • Lupiny: Pri problémoch s lupinami nakvapkajte do šampónu, ktorý bežne používate 3-4 kvapky čajovníkového oleja a pretrepte. Pozor na šampón, aký používate. Olej kvapkajte len do čírych šampónov.
  • Ústna voda: Ak trpíte chronickým zápachom z úst, prípadne máte zapálené ďasná, zatnite zuby a vyplachujte si ústnu dutinu touto zmesou. V jednom pohári vody zmiešajte čajovú lyžičku jedlej sódy a dve kvapky čajovníkového oleja. Dezinfikuje a osviežuje.

Pokračovanie článku nižšie na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*