Zdravá pizza BEZ MÚKY z ovsených vločiek! Môžete si jej dopriať koľko chcete a to bez výčitiek

Postup:

  1. Príprava cesta: namleté ovsené vločky na múčku si zmiešame so soľou a dôkladne premiešame. Pridáme vajíčka a mlieko spolu s olivovým olejom. (Mlieko prilievame teplé, ale nie horúce, aby sa nám nezrazilo s vajíčkom).
  2. Spolu zmiešame a pridáme hrsť ovsených nemletých vločiek. Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať približne 30 minút, zakryté navlhčeným uterákom (nie mokrím). Cesto má byť nelepivé a mäkkučké.
  1. Takto odležané cesto si rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a môžeme naniesť omáčku a ostatné ingrediencie.
  2. Omáčka: paradajkovú omáčku si ochutíme soľou, korením, korením na pizzu, cesnakom, petržlenovou vňaťou a bazalkou. Na omáčku si navrstvíme suroviny podľa chuti.
  3. Takto pripravenú pizzu si dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov cca 15 – 20 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: .koolinar.ru