Nepečené koláčiky (raw, vegánske, bezlepkové)
16-25 KÚSKOV, čas prípravy: 15 MIN
Ingrediencie:
- (ja som použila polovicu vlašských orechov (50 g) a polovicu mandlí (75 g), ale akékoľvek orechy máte radi!)
- 6 PL (30 g) kakaového prášku
- 1 PL chia semienok (voliteľné)
- štipka soli*
- 1 šálka (225 g) mäkkých datlí bez kôstok*
- 2-4 PL mandlí, nahrubo nasekaných (na chrumkavosť) + ďalšie na ozdobu (nepovinné)
Na čokoládovú polevu:
- 2 PL kakaového prášku
- 2 PL rozpusteného kokosového oleja
- 1 PL agávového nektáru alebo iného sladidla
- pol čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Návod na prípravu:
- V kvalitnom kuchynskom robote zmiešajte orechy, kakao, chia semienka a soľ.
- Ingrediencie mixujte, kým vám nezostane zmes, ktorá pripomína piesok.
- Pridajte datle a pokračujte v mixovaní, kým sa zmes nespojí do guľôčky. Ak sa vám zdá, že zmes je príliš suchá, môžete pridať ešte jednu alebo dve datle. Ak sa vám zdá, že zmes je príliš lepkavá, rozmixujte ešte niekoľko orechov a pridajte ich do zmesi datlí a orechov, kým sa nebudete môcť dotknúť cesta bez toho, aby sa vám lepilo na prsty.
- Cesto vyklopte na pergamenový papier alebo vymastenú fóliu a vytlačte ho do veľkého štvorca s hrúbkou asi 1,5 cm.
- Do štvorca vtlačte 2 – 4 lyžice ďalších nahrubo nasekaných mandlí a nechajte ho mierne vychladnúť, kým sa pripraví poleva.
- Na prípravu polevy zmiešajte kakaový prášok, rozpustený kokosový olej a agávový nektár, kým nevznikne mierne riedka, lesklá poleva.
- Polevu nechajte stuhnúť v chladničke alebo pri izbovej teplote, pričom ju občas premiešajte, kým nebude pripomínať hustú čokoládovú polevu. Ak príliš stuhne, môžete ju dať asi na 5 sekúnd do mikrovlnnej rúry a potom premiešať.
- Polevu rozotrite na surový štvorec brownie a ozdobte ďalšími mandľami.
- Brownie nakrájajte na 16 až 25 kúskov
Môžete ich skladovať vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote 2 týždne, v chladničke vydržia asi mesiac.
DOBRÚ CHUŤ!👍👌👌😋
Leave a Reply