Ingrediencie:
Na prípravu palacinkového cesta budeme potrebovať:
2 balíčky vanilkového pudingu,
2 PL hladkej múky,
2 vajíčka,
100 ml plnotučného mlieka,
1/4 ČL prášku do pečiva,
štipka soli,
1 PL kr. cukru.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
150 g bielej čokolády,
1 balíček vanilkového pudingu,
500 ml sladkej smotany.
POSTUP:
Najskôr si pripravíme plnku. V polovici sladkej smotany si rozrobíme puding. Druhú polovicu dáme na oheň a necháme ju zovrieť. Keď máme zovretú smotanu, pridáme rozrobený puding a varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme, pridáme doň nalámanú bielu čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Necháme vychladnúť.
Kým nám krém chladne, môžeme si pripraviť cesto na palacinky. Všetky potrebné suroviny na cesto si zmiešame a vymiešame hladké cesto. Necháme postáť aspoň pol hodinu a následne pečieme na panvici, ktorú sme potreli olejom. Panvica musí byť poriadne horúca, aby sa palacinky podarili.
Upečené palacinky naplníme krémom z bielej čokolády, ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať!
Leave a Reply