Postup:
Najskôr si pripravíme kvások – z trochy vody, cukru, múky a droždia. Počkáme asi 15-20 minút, kým kvások vyjde, potom ho primiešame k zvyšku surovín a vypracujeme jednotné cesto. prikryjeme a necháme asi 45-60 minút vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na cca 20-22 dielov a každý vyformujeme do tvaru guľôčky a prstom v nej spravíme jamku. Ešte na 15 minút necháme podkysnúť a potom dáme do oleja smažiť ako klasické šišky. Smažíme prikryté pokrievkou, potom obrátime a pokrievku zložíme a necháme dosmažiť.
Necháme odkvapkať a potom osušíme prebytočný olej obrúskom. Do jamky dáme džem, alebo lekvár a pocukrujeme.
Šišky sú krásne nadýchané a jemnučké, tajomstvo sa ukrýva vo vode, ktorú pridáte do cesta namiesto mlieka!
Leave a Reply