Potrebujeme:
- 200 g hladkej múky
- 200 g kr. cukru
- 3 jablká
- 4 vajcia
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Štipku soli
- 200 g mletého maku
- 500 ml kyslej smotany
- 3 lyžice oleja
- 1 bal. Vanilkového cukru
- 1 lyžičku mletej škorice
Na polevu:
- 200 g čokolády
- 2 lyžice oleja
Postup:
- Jablká ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky a posypeme škoricou. V miske ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, kyslú smotanu. Nakoniec pridáme aj múku s práškom do pečiva, soľou, makom. Nakoniec pridáme aj kúsky jabĺk. Vymiešame jednotné cesto.
- Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Uhladíme a pečieme vo vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme 25-30 stupňov. Hotový koláčik prelejme rozpustenou čokoládou zmiešanou s olejom.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply