10-minútový, miešaný makový koláčik s jablkami a čokoládou: Každá gazdinka si ho obľúbi!

Potrebujeme:
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g kr. cukru
  • 3 jablká
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Štipku soli
  • 200 g mletého maku
  • 500 ml kyslej smotany
  • 3 lyžice oleja
  • 1 bal. Vanilkového cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
Na polevu:
  • 200 g čokolády
  • 2 lyžice oleja

Postup:
  1. Jablká ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky a posypeme škoricou. V miske ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, kyslú smotanu. Nakoniec pridáme aj múku s práškom do pečiva, soľou, makom. Nakoniec pridáme aj kúsky jabĺk. Vymiešame jednotné cesto.
  2. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Uhladíme a pečieme vo vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme 25-30 stupňov. Hotový koláčik prelejme rozpustenou čokoládou zmiešanou s olejom.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*