10 najlepších receptov na jednoduché a rýchle NEPEČENÉ DEZERTY, z ktorých si určite vyberiete

Máte radi sladké dezerty, no nie ste pekárkou alebo pekárom? Existuje mnoho nepečených dezertov, ktoré môžete pripraviť úplne jednoducho a bez zbytočnej námahy a my sme si pre vás pripravili 10 najlepších, ktoré chutia naozaj božsky. Piškóty alebo sušienky s ovocím, kyslou smotanou, tvaorhom alebo mascarpone krémom sú neodolateľnou súčasťou týchto nepečených dobrôt. Určite sa nechajte inšpirovať.

1.
Fantastický banánový nepečený dezert z maslových sušienok

Budeme potrebovať: 2 bal. vanilkový puding, 700 ml studeného mlieka, 1/3 šálky arašidového masla, 240 ml smotany na šľahanie, 27 ks maslových sušienok, 3 banány, 60 g čokolády, 2 šálky práškového cukru, 1/4 šálky masla, 1 lyžička vanilkovej esencie, 2 lyžice mlieka.

Postup: V malom množstve mlieka rozmiešame pudingové prášky. Zvyšné mlieko dáme ohriať na oheň. Keď mlieko vrie, pridáme rozmiešané pudingové prášky, arašidové maslo a uvaríme hustý puding. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a vareškou ju primiešame k pudingu. Pripravíme si malú formu, dno vyložíme sušienkami, navrstvíme pudingový krém, poukladáme na kolieska nakrájané banány, znova poukladáme sušienky, navrstvíme zvyšný krém, poukladáme na kolieska nakrájané banány a uložíme poslednú vrstvu sušienok. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, ktorý pripravíme nasledovne: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a necháme ju mierne vychladnúť. Pridáme práškový cukor, maslo, vanilku a nakoniec prilejeme mlieko. Vymiešame do krémovej hmoty. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: The girl

2.
Nepečená piškótová torta s banánmi

Budeme potrebovať: 1 bal. piškóty, 1 bal. sladká smotana na šľahanie 33%, 2 bal. kyslá smotana, cukor podľa chuti, 2 ks banány, kakao na posypanie

Postup: Sladkú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme obe kyslé smotany. Osladíme cukrom podľa chuti. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno poukladáme piškóty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Poprášime kakaom a odložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť!


Zdroj: NejRecept.cz

3.
Nesmrteľný nepečený smotanový dezert, pripravený za 5 minút

Budeme potrebovať: 45 ks dlhé detské piškóty, 1 kg kyslá smotana, 250 g kr. cukor, 1 bal. vanilkový cukor, 600 g ovocie podľa chuti, 250 – 500 ml smotana na šľahanie.

Postup: Kyslú smotanu vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom. Pripravíme si formu, na dno poukladáme dlhé detské piškóty, navrstvíme smotanu s cukrom, poukladáme trochu ovocia a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je pripraviť tento dezert večer, nechať ho odpočívať celú noc v chladničke. Vtedy piškóty zmäknú a všetky chute sa dokonalo prepoja. Na tanieri podávame s vyšľahanou šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!


Zdroj: Coolinarika

4.
Dvojfarebné nepečené rezy

Budeme potrebovať: 1 bal. bebe sušienky mliečne, 1 bal. bebe sušienky kakaové, 1 bal. vanilkový puding, 250 ml mlieka, 125 g masla, 80 g práškového cukru, 250 g mäkkého tvarohu.

Postup: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Maslo s cukrom vymiešame do peny, vmiešame tvaroh a vychladnutý puding. Takto pripravenou plnkou spájame striedavo kakaové a mliečne sušienky. Nakoniec natrieme zvyšnou plnkou. Potrieme aj steny dezertu. Dáme do chladničky celú noc a krájame šikmým rezom. Dobrú chuť!


Zdroj: NejRecept.cz

5.
Nepečené mravenisko s banánom

Budeme potrebovať: 600 g perníky v čokoláde alebo obyčané piškóty, 600 g kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 2 ks banány, mleté vlašské oriešky, kokos, čokoláda na ozdobu.

Postup: V miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom a poriadne vymiešame metličkou. Najskôr poukladáme na polovicu prekrojené perníky rovno na tácku (tie namočíme do kyslej smotany). Medzery medzi jednotlivými perníčkami vyplníme smotanou. Posypeme kokosom a mletými orieškami. Poukladáme na kolieska nakrájané banány, znova poukladáme perníky alebo piškóty namočené do smotany, znova vyplníme medzery smotanou a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!


Zdroj: Vk

Ďalšie recepty na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Táto dievčina si potierala ruky jablčným octom dvakrát týždenne… Neuveriteľný výsledok!
Ľudské metódy pri liečbe mnohých ochorení sú často účinnejšie ako lieky. Ich najväčšou výhodou je,...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *