10 najlepších receptov na jednoduché a rýchle NEPEČENÉ DEZERTY, z ktorých si určite vyberiete

Máte radi sladké dezerty, no nie ste pekárkou alebo pekárom? Existuje mnoho nepečených dezertov, ktoré môžete pripraviť úplne jednoducho a bez zbytočnej námahy a my sme si pre vás pripravili 10 najlepších, ktoré chutia naozaj božsky. Piškóty alebo sušienky s ovocím, kyslou smotanou, tvaorhom alebo mascarpone krémom sú neodolateľnou súčasťou týchto nepečených dobrôt. Určite sa nechajte inšpirovať.

1.
Fantastický banánový nepečený dezert z maslových sušienok

Budeme potrebovať: 2 bal. vanilkový puding, 700 ml studeného mlieka, 1/3 šálky arašidového masla, 240 ml smotany na šľahanie, 27 ks maslových sušienok, 3 banány, 60 g čokolády, 2 šálky práškového cukru, 1/4 šálky masla, 1 lyžička vanilkovej esencie, 2 lyžice mlieka.

Postup: V malom množstve mlieka rozmiešame pudingové prášky. Zvyšné mlieko dáme ohriať na oheň. Keď mlieko vrie, pridáme rozmiešané pudingové prášky, arašidové maslo a uvaríme hustý puding. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a vareškou ju primiešame k pudingu. Pripravíme si malú formu, dno vyložíme sušienkami, navrstvíme pudingový krém, poukladáme na kolieska nakrájané banány, znova poukladáme sušienky, navrstvíme zvyšný krém, poukladáme na kolieska nakrájané banány a uložíme poslednú vrstvu sušienok. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, ktorý pripravíme nasledovne: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a necháme ju mierne vychladnúť. Pridáme práškový cukor, maslo, vanilku a nakoniec prilejeme mlieko. Vymiešame do krémovej hmoty. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: The girl

2.
Nepečená piškótová torta s banánmi

Budeme potrebovať: 1 bal. piškóty, 1 bal. sladká smotana na šľahanie 33%, 2 bal. kyslá smotana, cukor podľa chuti, 2 ks banány, kakao na posypanie

Postup: Sladkú smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme obe kyslé smotany. Osladíme cukrom podľa chuti. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno poukladáme piškóty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Poprášime kakaom a odložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť!


Zdroj: NejRecept.cz

3.
Nesmrteľný nepečený smotanový dezert, pripravený za 5 minút

Budeme potrebovať: 45 ks dlhé detské piškóty, 1 kg kyslá smotana, 250 g kr. cukor, 1 bal. vanilkový cukor, 600 g ovocie podľa chuti, 250 – 500 ml smotana na šľahanie.

Postup: Kyslú smotanu vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom. Pripravíme si formu, na dno poukladáme dlhé detské piškóty, navrstvíme smotanu s cukrom, poukladáme trochu ovocia a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je pripraviť tento dezert večer, nechať ho odpočívať celú noc v chladničke. Vtedy piškóty zmäknú a všetky chute sa dokonalo prepoja. Na tanieri podávame s vyšľahanou šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!


Zdroj: Coolinarika

4.
Dvojfarebné nepečené rezy

Budeme potrebovať: 1 bal. bebe sušienky mliečne, 1 bal. bebe sušienky kakaové, 1 bal. vanilkový puding, 250 ml mlieka, 125 g masla, 80 g práškového cukru, 250 g mäkkého tvarohu.

Postup: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Maslo s cukrom vymiešame do peny, vmiešame tvaroh a vychladnutý puding. Takto pripravenou plnkou spájame striedavo kakaové a mliečne sušienky. Nakoniec natrieme zvyšnou plnkou. Potrieme aj steny dezertu. Dáme do chladničky celú noc a krájame šikmým rezom. Dobrú chuť!


Zdroj: NejRecept.cz

5.
Nepečené mravenisko s banánom

Budeme potrebovať: 600 g perníky v čokoláde alebo obyčané piškóty, 600 g kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 2 ks banány, mleté vlašské oriešky, kokos, čokoláda na ozdobu.

Postup: V miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom a poriadne vymiešame metličkou. Najskôr poukladáme na polovicu prekrojené perníky rovno na tácku (tie namočíme do kyslej smotany). Medzery medzi jednotlivými perníčkami vyplníme smotanou. Posypeme kokosom a mletými orieškami. Poukladáme na kolieska nakrájané banány, znova poukladáme perníky alebo piškóty namočené do smotany, znova vyplníme medzery smotanou a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!


Zdroj: Vk

Ďalšie recepty na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*