6.
Nepečená broskyňová torta
Budeme potrebovať: 1 bal. svetlé okrúhle piškóty, 1 bal. tmavé okrúhle piškóty, 1 konzerva kompotovaných broskýň, 5 kelímkov kyslej smotany, 2 bal. stužovač šľahačky, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice Granka, čokoládová ryža na ozdobenie.
Postup: Do misky dáme kyslú smotanu, pridáme stužovač šľahačky a práškový cukor. Vymiešame hustý krém. Na dno tortovej formy poukladáme tmavé piškóty, ktoré jemne pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu. Na piškóty dáme tretinu smotanového krému. Krém rovnomerne rozotrieme. Na prvú vrstvu krému poukladáme tmavé a svetlé piškóty. Na druhú vrstvu poukladáme piškóty, na tenké plátky nakrájané kompotované broskyne, navrstvíme druhú tretinu krému, rovnomerne ho rozotrieme a poukladáme znova tenké plátky ovocia. Poukladáme piškóty plochou stranou hore a do zvyšného smotanového krému pridáme granko a premiešame. Tmav krém navrstvíme na piškóty a pekne uhladíme. Vrch odzobíme dvojfarebnou čokoládovou ryžou a zakryjeme celú tortu alobalom a odložíme do chladničky. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz
7.
Nepečený nutellový zákusok
Budeme potrebovať: 250 g kakaové sušienky. 40 g maslo, 100 ml broskyňový džús, 30 g čokoládový prášok na prípravu horúcej čokolády. Krém: 250 g smotanový syr (mascarpone, philadelphia, …), 50 g práškového cukru, 150 g nutely, 500 ml smotany na šľahanie a na vrch budeme potrebovať 150 g čokolády, 150 ml smotany na šľahanie.
Postup: Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľu). Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy o priemere 26 cm (dno vyložte papierom na pečenie) a odložíme do chladničky stuhnúť. Nutelu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladkej hmoty. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom, druhú polovicu pridáme k rozpustenej nutele. K vymiešanej nutelu spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame. Smotanu na polevu zahrejeme (pozor, nevaríme!) a odstavíme z ohňa. Pridáme na kúksy nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu navrstvíme tmavú a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika
8.
Nepečené 3BIT rezy
Budeme potrebovať: 1 bal. karamelové salko, maslové sušienky. Na krém budeme potrebovať: 500 ml mlieka, 3(4 šálky kr. cukru, 200 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice zemiakového škrobu a na vrch budeme potrebovať 750 ml smotany na šľahanie, 3 bal. stužovača šľahačky, 3 lyžice kr. cukru a čokoláda na postrúhanie.
Postup: Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 25 x 31 cm. Dno vyložíme sušienkami. Zalejeme karamelovým salkom a pekne uhladíme. Znova navrstvíme sušienky. 250 ml mlieka privedieme do varu a v druhej polovici rozmiešame cukor, múku a škrob. Keď nám mlieko vrie, pridávame za stáleho miešania druhú mliečnu zmes a uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú mliečnu hmotu. Navrstvíme na sušienky a pekne uhladíme. Poukladáme sušienky. Smotanu vyšľaháme spolu so stužovačom do tuhej šľahačky, navrstvíme na sušienky a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť (pokiaľ chceme mať smotanovú vrstvu celkom tuhú, pridáme 1 balíček práškovej želatíny). Pred podávaním vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Zdroj: Bizneswoman
9.
Rýchly nepečený jahodovo banánový dezert, pripravený za 15 minút
Budeme potrebovať: 24 ks dlhé detské piškóty, jahody, banány, 1 bal. vanilkový puding, 1 bal. jahodový puding, 6 lyžíc kr. cukru, 700 ml mlieka.
Postup: Klasicky uvaríme vanilkový a jahodový puding, ale z mlieka o objeme 350 ml, ktoré sme osladili 3 lyžicami cukru. Jahody umyjeme a nakrájame na plátky. Banán nakrájame na kolieska. Pripravíme si formu, vyložíme ju potravinárskou fóliou, na dno poukladáme piškóty, navrstvíme polovicu vanilkového pudingu, poukladáme jahody, navrstvíme polovicu jahodového pudingu, poukladáme piškóty, navrstvíme vanilkový puding, poukladáme banány, navrstvíme jahodový puding a znova poukladáme piškóty. Odložíme na minimálne 5 hodín do chladničky stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz
10.
Famózne nepečené ovocné rezy
Budeme potrebovať: 250 g maslové sušienky alebo bebe, 5-6 ks banány, 1 l mlieko, 2 bal. čokoládový puding, 1 bal. vanilkový puding, 250 g jemný tvaroh, 8 lyžíc kr. cukor, 2 bal. vanilkový cukor, 500 ml smotana na šľahanie, 2 lyžice práškový cukor, 1 kelímok kyslej smotany, škorica na posypanie, okrúhle detské piškóty a mandarínkový kompót.
Postup: Na menší plech poukladáme sušienky, poukladáme na polovicu prekrojené banány a zalejeme ich mierne vychladnutým čokoládovým pudingom (Puding: 1/2 l mlieka rozdelíme na 2 časti, jednu vylejeme do hrnca, pridáme 4 lyžice kr. cukru a privedieme do varu. Medzi tým v druhej časti mlieka rozmiešame 2 čokoládové pudingy a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a varíme do zhustnutia). Na puding znova poukladáme vrstvu sušienok, poukladáme odkvapkané mandarínk. Sušienky môžete potrieť aj šťavou z mandarínok. Pripravíme si druhý puding – z pol litra mlieka, vanilkového pudingového prášku, kr. cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, necháme ho vychladnúť a do vychladnutého pridáme tvaroh. Mixérom spojíme. Krém navrstvíme na mandarínky, poukladáme piškóty a na vrch navrstvíme šľahačku s práškovým cukrom, do ktorej sme pridali kyslú smotanu a mixérom krátko spojíme. Vrch pred podávaním odzobíme škoricou. Ešte pred podávaním odložíme koláč do chladničky stuhnúť na 6 hodín (alebo najlepšie na celú noc). Dobrú chuť!
Leave a Reply