10 tajomstiev vyprážaného mäsa, ktoré nepozná 95% gazdiniek!

Príprava vyprážaného mäsa nie je náročná úloha, aspoň sa na nej nič nezdá ťažké. Existuje však 10 tajomstiev, ktoré nepozná 95 % žien v domácnosti!

1. Hrúbka

Vyprážané prsia sa odporúča narezať veľmi najemno, 2-3 mm, pretože je to oveľa chutnejšie ako robiť hrubý plátok mäsa!

2. Korenie

Pred pečením použite soľ a čierne korenie! Veľa ľudí používa rôzne mäsové koreniny, čo je veľká chyba!

3. Múka

Používajte hl. múku.

4. Vajíčko

Do vajíčok pridáme trochu minerálky alebo mlieka a až potom ich rozšľaháme.

5. Strúhanka

Skutočné vyprážané mäso pozostáva z jemne mletej strúhanky, preto sa pri pečení vyhnite hrubej, chrumkavej strúhanke!

6. Pečenie

Nikdy nevyprážajte na masle, používajte iba olej alebo rozpálenú masť!

7. Olej

Do rozohriateho oleja môžete naopak pridať trochu masla, ktoré mu dodá zvláštnu, veľmi lahodnú chuť.

8. Pečenie

Plátky mäsa často otáčajte tak, aby tuk pokryl len strany plátkov mäsa!

9. Po upečení

Po upečení necháme mäso vždy odsať prebytočný tuk!

10. Trik

Pri pečení vždy dbajte na to, aby na mäse nebola prebytočná múka, vajce alebo omrvinky!

Podeľte sa o rady aj so svojimi kamoškami.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*