20 ročný recept na bravčové mäsko NA HRÁŠKU – stará klasika, na ktorú v našej rodine nedáme dopustiť.

Postup prípravy:

Do hrnca si dajte trochu oleja a nechajte v ňom osmažiť cibuľu nakrájanú na kolieska. Ešte predtým si pripravte mäso. Nakrájajte si ho na tenšie pásiky a pridajte ho k cibuli. Zasypte zmes trochou rasce a nechajte mäso osmažiť. K mäsu pridajte vodu, posoľte a okoreňte a pretlačte cesnak.. Mäso zakryte a nechajte dusiť približne 15 minút. Približne po 5-7 minútach dusenia, pridajte do hrnca hrášok. Nepridávajte ho skôr, pretože by sa vplyvom vysokej teploty mohol rozvariť. Hrniec zakryte a duste. Pred odstavením z ohňa pridajte majoránku.

Zemiaky si nakrájajte na hranolky. Olej vylejte do hrnca a nechajte ho dobre rozohriať. Po menších množstvách vkladajte do horúceho oleja domáce hranolky a keď sú zlatisté, vyberte ich a dajte na obrúsok, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Všetko spolu na záver zmiešajte a vychutnajte si lahodné jedlo aspoň vo dvojici. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: nosalty.hu

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*