INGREDIENCIE
Oreo zmrzlina:
- 18 Oreo sušienok, rozdelených
- 1 plechovka (400g) Sladené kondenzované mlieko
- 2 šálky (480 ml) Hustá smotana, studená
Oreo tvarohové štvorce:
Na základ:
- 26 Oreo sušienok
- 1/4 šálky (60 g) masla, rozpusteného
Na náplň:
- 2½ šálky (560 g) plnotučného smotanového syra, izbovej teploty
- 2/3 šálky (160 g) kyslej smotany
- 12-16 oreo sušienok, rozdrvených
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 3/4 šálky + 2 polievkové lyžice (175 g) cukru
- 3 vajcia, izbová teplota
Oreo Truffles:
- 24 Oreo sušienok
- 3/4 šálky (170 g) smotanového syra
- 200 g mliečnej/tmavej čokolády
- 200 g bielej čokolády
Na ozdobu:
- biela čokoláda
- Mliečna/tmavá čokoláda
Postup si môžete pozrieť v priloženom videu 🙂
INŠTRUKCIE
Oreo zmrzlina:
1. Rozdrvte 14 sušienok Oreo.
2. Do veľkej misy dáme studenú hustú smotanu, vyšľaháme do tuha.
3. Pridajte sladené kondenzované mlieko a šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa nezapracuje, pridajte rozdrvené sušienky a preložte.
4. Preložte do nádoby/misky, navrch dajte 3-4 rozdrvené sušienky navyše a zmrazte aspoň 6 hodín.
Oreo tvarohové štvorce:
1. Predhrejte rúru na 165C.
2. V kuchynskom robote alebo vrecku rozdrvte sušienky Oreo na jemné omrvinky. Pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa nespojí.
3. Vtlačte do štvorcovej formy s rozmermi 9 x 9 palcov (22 x 22 cm) alebo do obdĺžnikovej formy s rozmermi 20 x 25 cm vystlanej pergamenovým papierom. Pečieme 10 minút. Počas prípravy plnky odstavte.
4. Vo veľkej mise vyšľaháme smotanový syr, vanilkový extrakt a cukor do hladka. Pridáme kyslú smotanu, vyšľaháme do hladka, pridáme hustú smotanu a vyšľaháme do hladka. Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom pridaní šľahajte, aby sa spojili.
5. Oreo sušienky rozdrvíme alebo nasekáme a vložíme do plnky. Na kôrku nalejeme plnku. A posypte rozdrveným oreom (voliteľné).
6. Pečieme 40 – 45 minút. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Oreo Truffles:
1. Vložte sušienky Oreo do kuchynského robota. Rozdrviť na jemnú strúhanku.
2. Pridajte smotanový syr a miešajte, kým sa nespojí a nebude hladký.
3. Dajte na 30 minút do chladničky.
4. Vytvarujte 1-palcové gule a zmrazte na 15-20 minút.
5. Čokoládu roztopte v mikrovlnnej rúre v 20-30 sekundových intervaloch alebo nad dvojitým dnom.
6. Namočte každú gulôčku do čokolády a preneste na pergamenový papier. Posypte želanou polevou.
7. Pred podávaním necháme stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť! 👌👌👩🍳
Leave a Reply