Väčšina príznakov rakoviny má jednu obrovskú nevýhodu – objaví sa vždy vtedy, keď už rakovina vznikla a teda len oznamujú jej prítomnosť.
Aké by to bolo, keby existovali aj také príznaky, ktoré by pred rakovinou vopred varovali a človeku tak dávali šancu s tým niečo urobiť?
Skoré varovné príznaky rakoviny
Máme pre vás jednu skvelú správu: Také varovné príznaky, že sa schyľuje k rakovine, existujú! Mnohí lekári a onkológovia o nich však nevedia, pretože nespadajú do klasického rámca poznatkov, ktoré sa vyučujú na lekárskych fakultách.
Dr. Kelly vo svojej knihe One Answer to Cancer (Jedna odpoveď na rakovinu) v druhej kapitole uvádza, že rakovinové ochorenie prepukne vtedy, ak je v tele nedostatok proteolických (bielkoviny štiepiacich) enzýmov produkovaných slinivkou brušnou.
Nedostatok uvedených enzýmov sa v organizme najprv prejaví týmito 3 varovnými signálmi:
1. Problémy so zaostrovaním
Dôvodom je očný sval kontrolujúci šošovku, ktorá kvôli svojej malej veľkosti pomerne prudko reaguje na nedostatok proteolických enzýmov. Pri ich zníženej hladine v krvi dochádza k jeho oslabovaniu a následne k zhoršeniu zraku.
2. Paradentóza a problémy so zapálenými ďasnami
Podobne ako očný sval kontrolujúci šošovku, zdravie ďasien je tiež veľmi závislé od týchto enzýmov. Proteolické enzýmy totiž dokážu účinne potláčať zápaly či infekcie a ich úbytok sa na zdraví ďasien prejaví pomerne rýchlo.
3. Plynatosť čriev
Nedostatok enzýmov na trávenie bielkovín ovplyvní priamo aj váš tráviaci systém. Zle strávené bielkoviny, hlavne mäso, bude v črevách zahnívať a pri tom uvoľňovať nadmerné plyny.
Čo robiť, ak sa tieto príznaky vyskytnú?
V prípade, že sa u vás objavia všetky 3 uvedené príznaky súčasne, tak viete, že máte problém. Máte ale zároveň aj veľkú výhodu v tom, že sa jedná o extrémne skoré príznaky hroziacej rakoviny.
Objavujú sa totiž 2 až 4 roky pred jej samotným vznikom. To vám poskytuje dostatok času na nápravu.
Ak sa ocitnete v takejto situácii, je potrebné urobiť nasledujúce kroky:
- podporiť činnosť pankreasu (napríklad čajovou zmesou kvetín alebo vňate ďateliny, vňatia saturejky, benediktu, jastrabiny, šalvie a koreňa púpavy)
- začať užívať proteolické enzýmy vo forme doplnkov (aspoň dočasne)
- obmedziť príjem bielkovín, aby sa enzýmy zbytočne neplytvali
- zvýšiť príjem surového ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vlastné enzýmy – tie budú napomáhať tráveniu
Spomínané opatrenia by mali byť dostatočné na to, aby ste riziko hroziacej rakoviny úspešne odvrátili.
Zdieľajte tento informatívny článok aj s ostatnými na Facebooku. Ďakujeme.
Leave a Reply