30 minútový, kompótový koláč: Stačí zmiešať a upiecť!

  • Dnes vám prinášame tip na dezert, ktorý zvládne aj začínajúci cukrár. Výsledok ohromí každého hosťa.

Suroviny na 1 plech
Cesto:
  • 350 g polohrubej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 350 g ananásového kompótu
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 štipka soli
Krém
  • 1 vrecko kokosového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 10 g strúhanej horkej čokolády
  • Tuk na vymastenie plechu na pečenie
  • 1 arašidové maslo
  • 5 g strúhaného kokosu
Postup:
  1. Ananásový kompót scedíme a rozmixujeme na pyré. Do kaše pridáme 2 vajcia, mlieko a citrónovú šťavu. Všetko spolu vyšľaháme metličkou.
  2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Potom pridáme ananásové pyré a premiešame. Plech na pečenie vymastíme maslom a posypeme kokosom. Nalejte naň cesto a pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút do ružova.
  3. Pred pečením si pripravíme krém. Puding uvaríme podľa návodu, len namiesto kryštálového cukru pridáme práškový cukor a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme tvaroh.
  4. Vychladnutý koláč natrite tvarohovým krémom, ozdobte hoblinkami tmavej čokolády a dajte stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*