Krémové pečivo je jednoducho lahôdka. Ale pripraviť naozaj dobrý krém, je kumšt. V opačnom prípade pokazí celkovú chuť inak skvelého múčnika.
Dnes vám ponúkame hneď 4 tipy krémov, ktoré môžete použiť nielen do tort, ale aj rezov alebo venčekov.
Čokoládový krém
Ingrediencie:
- 80 g čokolády
- 400 g šľahačky
- vanilkový cukor
Postup:
Čokoládu rozlámte na kúsky a rozpustite vo vodnom kúpeli. Ešte tekutú zmiešajte so šľahačkou a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí vyšľahajte do jemného krému.
Maslový krém
Ingrediencie:
- 250 g zmäknutého masla
- 120 g rozpustenej čokolády
- 150 g práškového cukru
- 1 žĺtok
Postup:
Maslo s cukrom a žĺtkom vyšľahajte do peny. Potom pridajte rozpustenú (nie horúcu) čokoládu a opäť šľahajte do jemného krému.
Kávový krém
Ingrediencie:
- 125 ml silnej čiernej kávy
- 200 g zmäknutého masla
- 6 žĺtkov
- 150 g cukru
- 10 g škrobu
Postup:
Kávu nalejte do vhodnej nádoby a vmiešajte postupne cukor, škrob a žĺtky. Zmes zahrievajte za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Do horúcej zmesi pridajte po častiach zmäknuté maslo a riadne rozmiešajte.
Akonáhle získate jednotnú hmotu, vypnite plameň. Po úplnom vychladnutí vyšľahajte do jemného krému.
Orechový krém
Ingrediencie:
- 80 g práškového cukru
- 80 g jemne mletých mandlí, alebo vlašských orechov
- 200 g masla
- 40 g cukru
- 3 polievkové lyžice silnej kávy
Postup:
Orechy s cukrom (80 g) nasypte na rozpálenú panvicu a za stáleho miešania nechajte mierne skaramelizovať. Zmes vložte do krabičky vymastenej olejom a nechajte vychladnúť.
Maslo s cukrom (40 g) vyšľahajte do peny a potom vmiešajte uvarenú vychladnutú kávu. Nakoniec pridajte orechovú zmes a vyšľahajte do hladkého krému.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recepty zdieľať aj so svojimi priateľmi. 🙂
Leave a Reply