O škodlivosti mikrovlnnej rúry sa hovorí už dlhé roky, no málokto hovorí o tom, ktoré potraviny sa neodporúčajú ohrievať v mikrovlnke, pretože sa môžu ľahko stať jedovatými.
Toto je 5 potravín, ktoré by sa nemali prihrievať v mikrovlnnej rúre!
Údeniny, mäsové výrobky
Sú plné konzervantov, aby chránili naše zdravie a dlhšie vydržali v obchode.
Nezohrievajte ich v mikrovlnnej rúre, pretože tieto zložky vám môžu byť pod vplyvom vysokého tepla oveľa škodlivejšie; napríklad oxidovaný cholesterol môže z dlhodobého hľadiska spôsobiť srdcové choroby.
Zelenina
Ak napríklad špenát, zeler jete radi teplý, nezvoľte na to mikrovlnnú verziu, použite radšej rúru.
Následkom mikrobikovania a z toho vyžarovaného škodlivého žiarenia sa dusičnany v nich (inak pre vás veľmi zdravé) môžu ľahko premeniť na nitrozamíny, ktoré sú už na základe rôznych výskumov považované za karcinogénne zlúčeniny.
Ostré druhy paprík
Mnoho ľudí to nevie, ale je prísne zakázané dávať do mikrovlnnej rúry jedlá, ktoré obsahujú príliš korenisté príchute.
Napríklad v New Yorku museli budovu úplne evakuovať, pretože obyvateľ začal ohrievať červenú papriku v mikrovlnnej rúre, čo spôsobilo, že veľmi ťažko kašľal a mal ťažkosti s dýchaním, čo sa následne šírilo vzduchom do ďalších bytov.
Materské mlieko
Na začiatku dojčenia veľa mamičiek volí mrazenie a neskoršie rozmrazovanie, čo nie je problém, kým ho nedáme do mikrovlnky.
Prístroj nikdy neohrieva sklo rovnomerne, preto sa môže stať, že sa v niektorých častiach príliš zahreje, zatiaľ čo v iných zostane studené.
Varené vajcia
Nezáleží na tom, či so škrupinou alebo bez nej, varené vajcia by ste nikdy nemali prihrievať v mikrovlnnej rúre. Vplyvom veľkého tepla sa vo vajci začne hromadiť teplo, čo vedie k tomu, že vajce môže aj explodovať!
Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply