Krvný obeh je jednou z najdôležitejších telesných funkcií.
Vedeli ste, že existujú určité potraviny, ktoré môžeme jesť na zlepšenie krvného obehu a prevenciu mnohých srdcových chorôb?
Existuje veľa potravín na riedenie krvi, o ktorých je známe, že znižujú riziko zrážania krvi. Ale predtým, než budeme hovoriť o rôznych prírodných potravinách na riedenie krvi, je nevyhnutné pochopiť, čo je zrážanie krvi a ako ovplyvňuje naše telo?
Zrážanie krvi je normálny ale zložitý proces, o ktorom je známe, že zabraňuje krvácaniu keď dôjde k poraneniu alebo rezu v našom tele.
Sú však chvíle, keď sa v niektorých kritických častiach nášho tela ako je srdce, pľúca alebo mozog, tvoria krvné zrazeniny, ktoré ak sa neliečia včas, môžu spôsobiť vážne komplikácie.
Tieto zrazeniny sa môžu vyskytnúť v arteriálnych alebo venóznych krvných cievach. Keď sa táto zrazenina rozbije a prejde krvou, naruší tok krvi do dôležitých orgánov ako sú srdce, pľúca alebo mozog a môže viesť k mŕtvici.
Tu je 5 prírodných liekov na riedenie krvi na zníženie krvných zrazenín a rizika mŕtvice
1. Zázvor
Jedným z najlepších spôsobov, ako pridať zázvor do vašej stravy, je začať ráno chutným zázvorovým čajom. Výskum hovorí, že popíjanie zázvorového čaju je celkom prospešné a môže vyliečiť mnohé zdravotné problémy.
A pokiaľ ide o riedenie krvi, je známe, že zázvor znižuje zápal a ďalej uvoľňuje svaly. Kto vedel, že jedna šálka zázvorového čaju dokáže zázraky pre vaše zdravie.
2. Kajenské papriky/ korenie
Kajenské papriky sú nabité vlastnosťami, ktoré pomáhajú pri riedení krvi. A zásluhu majú salicyláty, ktoré sa vo veľkom množstve nachádzajú v kajenskej paprike.
Pridanie kajenskej papriky do našej každodennej stravy, môže znížiť váš krvný tlak a zvýšiť krvný obeh.
3. Losos
Hovorí sa, že potraviny s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín ako losos, tuniak a pstruh sú jedným z najlepších potravín na riedenie krvi.
Je to hlavne preto, že omega-3 mastné kyseliny pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v našom tele. Navyše je známe, že znižujú riziko zrážania krvi.
4. Červené víno
Mnoho odborníkov na výživu verí, že pitie pohára červeného vína každý deň môže pomôcť predchádzať srdcovým chorobám, pretože je známe, že červené víno má vlastnosti, ktoré pomáhajú pri riedení krvi a ďalšej prevencii upchávania tepien.
A vieme, ako veľmi radi pijete červené víno, takže sa nenechajte len tak uniesť a zostaňte len pri jednom pohári denne!
5. Škorica
Škoricu pridávame na zvýraznenie chuti a vône nášho pokrmu alebo nápoja, najmä ak sa pridáva do čaju, chutí blažene. Vedeli ste však, že je to silný antikoagulant? Škorica je schopná znižovať krvný tlak a zmierňovať zápalové stavy.
To môže znížiť pravdepodobnosť mŕtvice. Dlhodobá konzumácia škorice však môže spôsobiť poškodenie pečene, preto sa uistite, že používate toto korenie s mierou.
Okrem vyššie uvedených prírodných potravín a nápojov existujú aj iné prírodné potraviny ako je ananás, ženšen, kel, olivový olej a mandle. Je však dôležité si uvedomiť, že tieto potraviny je potrebné užívať s mierou.
Vždy sa poraďte so svojím lekárom skôr, ako vyskúšate čokoľvek, čo by mohlo mať vplyv na vaše zdravie.
Zdieľajte tento článok aj s ostatnými. Určite si zaslúži pozornosť. Ďakujeme.
Leave a Reply