Ak je leto, nesmie chýbať varená kukurica, pretože túto maškrtu si mnohí obľúbia. O kukurici však treba vedieť 6 právd, kým ju začneme jesť!
1. Nie je to zelenina!
Kukurica je zdravá obilnina. V priebehu histórie si ju ľudia z roka na rok udomácňovali a pestovali.
2. Môže aktivovať niektoré choroby
Kukurica síce neobsahuje lepok, no aj tak môže dráždiť črevnú sliznicu. Kukurica má vysoký glykemický index, čo znamená, že ľahko premieňa cukor v tele, čo môže spôsobiť problémy vedúce k cukrovke a menším zápalom.
3. Ťažko stráviteľné
Kukurica je jednou z tých potravín, ktoré žalúdok a črevný systém nedokáže stráviť a opúšťa telo v rovnakej forme, v akej sa do nej dostalo.
4. Obsahuje lektíny
Lektíny sú bielkoviny, ktoré nedokážeme stráviť. Spomedzi bielkovín sa do tela dostávajú vo väčšom počte aminokyseliny, ktoré sa dajú ľahko a v kratšom čase vstrebať. Hoci sa však lektíny z tela vylúčia, stále môžu spôsobiť črevné problémy.
5. Je plná pesticídov
Kukurica, ktorá je dnes k dispozícii, sa už na pultoch obchodov nenachádza v organickej forme a obsahuje insekticídy a prostriedky na ochranu rastlín, ktoré môžu byť škodlivé pre ľudské telo.
6. 85 % z toho je geneticky modifikovaných
Najstarší výskum podporil fakt, že 85 % geneticky modifikovanej kukurice sa nachádza v mnohých krajinách.
Zaujal vás tento článok? Zdieľajte ho aj ďalej.
Leave a Reply