6 vecí o kukurici, ktoré je dobré vedieť, pretože na to nikto neupozorňuje!

Ak je leto, nesmie chýbať varená kukurica, pretože túto maškrtu si mnohí obľúbia. O kukurici však treba vedieť 6 právd, kým ju začneme jesť!

1. Nie je to zelenina!

Kukurica je zdravá obilnina. V priebehu histórie si ju ľudia z roka na rok udomácňovali a pestovali.

2. Môže aktivovať niektoré choroby

Kukurica síce neobsahuje lepok, no aj tak môže dráždiť črevnú sliznicu. Kukurica má vysoký glykemický index, čo znamená, že ľahko premieňa cukor v tele, čo môže spôsobiť problémy vedúce k cukrovke a menším zápalom.

3. Ťažko stráviteľné

Kukurica je jednou z tých potravín, ktoré žalúdok a črevný systém nedokáže stráviť a opúšťa telo v rovnakej forme, v akej sa do nej dostalo.

4. Obsahuje lektíny

Lektíny sú bielkoviny, ktoré nedokážeme stráviť. Spomedzi bielkovín sa do tela dostávajú vo väčšom počte aminokyseliny, ktoré sa dajú ľahko a v kratšom čase vstrebať. Hoci sa však lektíny z tela vylúčia, stále môžu spôsobiť črevné problémy.

5. Je plná pesticídov

Kukurica, ktorá je dnes k dispozícii, sa už na pultoch obchodov nenachádza v organickej forme a obsahuje insekticídy a prostriedky na ochranu rastlín, ktoré môžu byť škodlivé pre ľudské telo.

6. 85 % z toho je geneticky modifikovaných

Najstarší výskum podporil fakt, že 85 % geneticky modifikovanej kukurice sa nachádza v mnohých krajinách.

Zaujal vás tento článok? Zdieľajte ho aj ďalej.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*