Mnoho lekárskych portálov tvrdí, že týchto 7 potravín zabraňuje vzniku rakovinových buniek a časom ich dokonca vyhladoví. Nemusíte myslieť na super komplikované potraviny, sú to paradajky, červené víno, kari, kurkuma, čučoriedky, zelený čaj a tmavá čokoláda.
- Harvardská štúdia ukázala, že muži, ktorí jedia varené paradajky alebo paradajkovú omáčku štyrikrát alebo viackrát mesačne, majú o 50 % nižšie riziko vzniku rakoviny prostaty. Lykopén v paradajkách má totiž antiangiogénne vlastnosti. Na rozdiel od vitamínu C sa množstvo lykopénu v paradajkách zvyšuje pri varení pri vysokých teplotách.
- Kari a kurkuma obsahujú ďalšie užitočné protirakovinové látky a sú tiež veľmi zdravé.
- Červené víno obsahuje resveratol, silný antioxidant, ktorý znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Resveratol ničí baktérie, zabraňuje vzniku rakovinových buniek, zlepšuje duševné a fyzické zdravie a opravuje DNA poškodenú žiarením.
- Jeden z vašich obľúbených nápojov, zelený čaj, je tiež veľmi účinný proti rakovine. Vedci zistili, že účinné látky v zelenom čaji nielen zastavili rast leukémie, ale ju aj zmenšili. Hoci výskum o protirakovinových účinkoch zeleného čaju bol publikovaný už pred niekoľkými rokmi, zdá sa, že bol zametený pod koberec.
- Čučoriedky sú tiež známe tým, že chránia pred rôznymi druhmi rakoviny a liečia tie, ktoré už vznikli. Je obzvlášť účinný proti rakovine vaječníkov.
- Ak máte chuť na sladké, vyberte si horkú čokoládu, ktorá prospieva kardiovaskulárnemu zdraviu a navyše má skvelý účinok proti rakovinovým bunkám. Jej protirakovinové účinky pomáhajú predchádzať vzniku rakoviny a spomaľujú jej rast.
Ak sa Vám článok páčil, podeľte sa o tieto informácie aj s ostatnými. 🙂
Leave a Reply