7 potravín ako prevencia proti rakovine: Je čas začať ich jesť!

Mnoho lekárskych portálov tvrdí, že týchto 7 potravín zabraňuje vzniku rakovinových buniek a časom ich dokonca vyhladoví. Nemusíte myslieť na super komplikované potraviny, sú to paradajky, červené víno, kari, kurkuma, čučoriedky, zelený čaj a tmavá čokoláda.

  • Harvardská štúdia ukázala, že muži, ktorí jedia varené paradajky alebo paradajkovú omáčku štyrikrát alebo viackrát mesačne, majú o 50 % nižšie riziko vzniku rakoviny prostaty. Lykopén v paradajkách má totiž antiangiogénne vlastnosti. Na rozdiel od vitamínu C sa množstvo lykopénu v paradajkách zvyšuje pri varení pri vysokých teplotách.

  • Kari a kurkuma obsahujú ďalšie užitočné protirakovinové látky a sú tiež veľmi zdravé.

  • Červené víno obsahuje resveratol, silný antioxidant, ktorý znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Resveratol ničí baktérie, zabraňuje vzniku rakovinových buniek, zlepšuje duševné a fyzické zdravie a opravuje DNA poškodenú žiarením.

  • Jeden z vašich obľúbených nápojov, zelený čaj, je tiež veľmi účinný proti rakovine. Vedci zistili, že účinné látky v zelenom čaji nielen zastavili rast leukémie, ale ju aj zmenšili. Hoci výskum o protirakovinových účinkoch zeleného čaju bol publikovaný už pred niekoľkými rokmi, zdá sa, že bol zametený pod koberec.

  • Čučoriedky sú tiež známe tým, že chránia pred rôznymi druhmi rakoviny a liečia tie, ktoré už vznikli. Je obzvlášť účinný proti rakovine vaječníkov.

  • Ak máte chuť na sladké, vyberte si horkú čokoládu, ktorá prospieva kardiovaskulárnemu zdraviu a navyše má skvelý účinok proti rakovinovým bunkám. Jej protirakovinové účinky pomáhajú predchádzať vzniku rakoviny a spomaľujú jej rast.

Ak sa Vám článok páčil, podeľte sa o tieto informácie aj s ostatnými. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*