Rakovina je podľa odborníkov veľmi komplexné ochorenie, ktorého vývoj nemožno vystopovať len k jednej základnej príčine.
Vytvorenie zdravého jedálnička, pokoj v duši a fyzická pohoda hrá veľmi dôležitú úlohu pri predchádzaní vzniku rakoviny.
Pozrime sa, aké sú dôvody, ktoré môžu hrať úlohu pri vzniku rakoviny:
-nezdravý životný štýl, sedavý spôsob života, fajčenie, genetická predispozícia, chemické a environmentálne škodliviny, žiarenie, infekcie.
Podľa odborníkov z Word Cancer Research Fund je 20 % prípadov rakoviny spôsobených nesprávnou výživou, sedavým životným štýlom, nadmernou konzumáciou alkoholu, obezitou a fajčením.
Riziko vzniku rakoviny môžeme znížiť tým, že prestaneme fajčiť, budeme jesť viac zeleniny a ovocia, veľa cvičiť, cvičiť a dosiahnuť svoju ideálnu telesnú hmotnosť.
8 najzdravších potravín, ktoré môžu spôsobiť rakovinu:
1. Rafinované a sladké jedlá
Nadmerná konzumácia sladkých jedál môže spôsobiť nielen cukrovku, ale aj rakovinu pankreasu.
2. Červené spracované mäso
Nechcite vedieť, koľko konzervantov a zvýrazňovačov chuti je v týchto mäsách. Je lepšie, ak kupujete mäso z bio domácnosti.
3. Údené/nakladané jedlá
Sú konzervované dusičnanmi, čo zvyšuje riziko rakoviny žalúdka a hrubého čreva.
4. Biela múka
Plynný chlór bielený chemickým bielidlom zabíja zdravé živiny v múke. Áno, existujú aj múky bielené týmto procesom.
5. Hydrogenované oleje
Rastlinné oleje, ktoré sa nedajú prirodzene extrahovať z rastliny iba hydrogenáciou. Sú karcinogénne a môžu spôsobiť rôzne srdcové choroby.
6. Mikro pukance
Nebezpečné sú najmä pukance s rôznymi príchuťami, ktorým je však lepšie sa vyhnúť, ak nechcete rakovinu semenníkov, pečene či pankreasu. Je lepšie kúpiť si dávku organických jadier popcornu a vyrobiť si pukance sami doma.
7. Chovaný losos
Nežijú prirodzenou stravou, do tela sa im dostáva veľa antibiotík a karcinogénov. Je oveľa tučnejší ako losos vo voľnom výbehu, takže vaše telo absorbuje viac chemikálií.
8. Čipsy
Čipsy, ktoré prešli vysokým tepelným spracovaním, obsahujú vysoko karcinogénnu látku zvanú akrylamid. Obsahujú tiež veľa kalórií, tuku a soli, a preto zvyšujú riziko obezity, vysokého krvného tlaku a vysokého cholesterolu.
Leave a Reply