Samozrejme, to platí, ak sa vám podarí kúpiť jablká v ekologickom poľnohospodárstve, pretože jablká zo vzdialených krajín sú plné chemikálií a na šupke majú hrubú vrstvu vosku. Šupka jablka je veľmi bohatá na živiny a nemala by sa vyhadzovať.
Oplatí sa vyberať si jablká, ktoré jete, aby ste do svojho tela nedostali pesticídy. Nevyberajte si vždy najkrajšie, nepoškvrnené jablká – menšie, nepravidelné jablká sú zdravšie. Jablko s červami je jablko s najmenším množstvom chemického ošetrenia!
- Podľa odborníčky na výživu Dr. Johanny McMillian polyfenoly v šupke jabĺk podporujú chudnutie, chránia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a tiež zohrávajú úlohu pri znižovaní artritídy.
Hoci jablko je samo o sebe bohaté na polyfenoly, zdravotné účinky sú oveľa väčšie, ak sa konzumuje so šupkou. Šupka obsahuje dvaapolkrát viac polyfenolov ako dužina. Pri diétach sa tiež odporúča jesť čo najviac jabĺk, pretože rýchlo potláčajú chuť do jedla a nezaťažujú telo nadbytočnými kalóriami. Polyfenol znižuje vstrebávanie tukov a sacharidov a podporuje telo pri spaľovaní uložených tukov.
Leave a Reply