Ak ste si aj vy tento rok doniesli z lesa poriadny úlovok v podobe húb, môžete ich využiť v príprave tohto receptu. Doplniť ho môžete aj cuketou z vlastnej záhradky, ktoré sa tento rok urodilo naozaj veľa.
Tento pokrm je vhodný ako obed, alebo ľahká večera, pretože jeho príprava pozostáva len z pár jednoduchých krokov.
Zloženie:
- 5 väčších húb
- 3 kusy cukety
- 1 cibuľka
- 500 g fusilli cestovín
- soľ, korenie, petržlen
- olej
- 1 dl smotany na varenie
- 2 lyžičky horčice
- 2 lyžice škrobu
Príprava:
Cibuľa a huby sa nasekajú a cuketa sa nakrája na krúžky bez lúpania.
Opečieme cibuľu s trochu oleja, pridáme huby a cuketu, potom dochutíme so soľou, korením a korením, pridáme petržlen. Ak zelenina nepustí dosť šťavy, podlejeme vodou.
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Do zeleninové zmesi pridáme smotanu, škrob a horčicu, povaríme cca 10 minút a vmiešame cestoviny.
Leave a Reply