Budeme potrebovať:
5 ks vajce
5 lyžíc kr. cukor
5 lyžic polohrubá múka
2 lyžíce kakao
2 lyžíce rum
1/2 bal.prášok do pečiva
Krém:
1/2 l mlieko
5 lyžic hladká múka
200 g práškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
200 g želé cukríky
200 g maslo
Ďalej budeme potrebovať:
čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom. Prilejeme rum a nakoniec vareškou primiešame vyšľahaný sneh.
Cesto navrstvíme do pekáča, ktorý sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
V mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustý puding. Práškový a vanilkový cukor vyšľaháme spolu s maslom do peny, pridáme vychladnutý puding a nakoniec pridáme na menšie kúsky nakrájané želé cukríky. Krém navrstvíme na vychladnuté cesto a odložíme do chladničky stuhnúť.
Vrch ozdobíme čokoládou a podávame.
Zdroj: Coolinarika
Leave a Reply