Tvarohové pokušenie v tvare bábovky: Toto triumfne aj tie najdrahšie zákusky!

Fantastická letná bábovka, ktorú pripravíte z výborného mliečneho krému a ovocia. Chutí skutočne fantasticky.

Potrebujeme:

500 g nízkotučného tvarohu

350 g jahôd

200 ml jahodového kompótu

200 ml mlieka – nízkotučného

40 g želatíny

Podľa chuti – práškový cukor a vanilín

Postup:

Jahody sa umyjú, rozrežú a uložia sa na dno silikónovej formy. V jahodovom kompóte necháme napučať 20 g želatíny. Pridáme 1 lyžicu práškového cukru a potom zahrievaním rozpustíme. Nalejme na jahody vo forme a dáme do chladničky.

V mlieku rozpustíme zvyšok želatíny a potom rozpustíme zahrievaním – rovnako ako v predchádzajúcom prípade. Želatínovú zmes vmiešame do tvarohu a osladíme cukrom a vanilkovým cukrom. Takto pripravený krém navrstvíme na želatínu vo forme. Necháme všetko dobre stuhnúť a potom vyklopíme z formy ako klasickú bábovku. Dezert musí byť skutočne dobre vychladený.

Pokračovanie >

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*