Tvarohové pokušenie v tvare bábovky: Toto triumfne aj tie najdrahšie zákusky!

Fantastická letná bábovka, ktorú pripravíte z výborného mliečneho krému a ovocia. Chutí skutočne fantasticky.

Potrebujeme:

500 g nízkotučného tvarohu

350 g jahôd

200 ml jahodového kompótu

200 ml mlieka – nízkotučného

40 g želatíny

Podľa chuti – práškový cukor a vanilín

Postup:

Jahody sa umyjú, rozrežú a uložia sa na dno silikónovej formy. V jahodovom kompóte necháme napučať 20 g želatíny. Pridáme 1 lyžicu práškového cukru a potom zahrievaním rozpustíme. Nalejme na jahody vo forme a dáme do chladničky.

V mlieku rozpustíme zvyšok želatíny a potom rozpustíme zahrievaním – rovnako ako v predchádzajúcom prípade. Želatínovú zmes vmiešame do tvarohu a osladíme cukrom a vanilkovým cukrom. Takto pripravený krém navrstvíme na želatínu vo forme. Necháme všetko dobre stuhnúť a potom vyklopíme z formy ako klasickú bábovku. Dezert musí byť skutočne dobre vychladený.

Pokračovanie >

 

Written By
More from Redakcia
Najlepší recept na domáce lievance! Len tak sa za nimi zapráši…. Jednoduchá príprava!
Ingrediencie 150 ml mlieko 30 g droždie (10 g sušené droždie) 1⁄2 pl cukor práškový 700 g múka hladká 1 pl cukor...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *