Domáce hranolky BEZ OLEJA s jednou TAJNOU ingredienciou – chutia lepšie ako z reštaurácie!

Mnoho ľudí miluje hranolky. Často sa však tomuto pokrmu vyčíta veľké množstvo oleja, v ktorom sa hranolky pripravujú. Preto si dnes ukážeme, ako si hranolky dopriať bez výčitiek a hlavne pripravené bez oleja. Budete s nimi mať ohromný úspech.

Tieto hranolky si môžete pripraviť rýchlo a bez práce. Hlavne na nich tiež môžete použiť o rôzne druhy korenia, ktoré sú presne podľa Vášho gusta.

Potrebujeme:

7 väčších zemiakov
2 bielky
soľ
mletá paprika
čierne korenie

Postup:

Zemiaky ošúpte a umyte. Pokrájajte na tenké prúžky. Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Do snehu potom pridajte všetko korenie. Zemiaky potom dajte do veľkej misy a zalejte ochuteným snehom. Dobre premiešajte a dbajte na to, aby bol každý prúžok spojený s bielkovým snehom.

Pech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite na neho hranolky. Pečte na 200 stupňov. Hranolky by mali byť upečené krásne dozlatista. Počas pečenia ich môžete prehádzať, aby všetky boli upečené rovnomerne.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*