Potrebujeme:
CESTO:
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice kakaového prášku
KRÉM:
250 g masla
500 g tvarohu
150 g práškového cukru
POLEVA:
100 g čokolády na varenie
80 g masla alebo hery
2 lyžice mlieka
POSTUP PRÍPRAVY:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Po častiach vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Upečieme (200 ° C asi 10 minút) a necháme vychladnúť.
Zatiaľ pripravíme krém: maslo s cukrom ušľaháme a po častiach zašľaháme tvaroh.
Krém natrieme rovnomerne na vychladnutú piškótu a ako pripravíme polevu, necháme stuhnúť v chladničke.
Tuk necháme rozpustiť, nasypeme do neho na kúsky rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí s maslom (Herou). Vmiešame lyžicu mlieka, a až po dôkladnom premiešaní pridáme druhú. Poriadne vymiešame dohladka a polejeme múčnik. Krájame po zatuhnutí polevy.
Leave a Reply