Smotanová torta “Eskimo”! Kakaový základ s poriadou dávkou jemného krému, ktorý poteší niele deti ale aj dospelých…

Potrebujeme:
  • 6 vajec
  • 10 lyžíc vody
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžičku vanilkovej arómy
  • 2 a 1/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 300 g masla
  • 1 šálku mlieka
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 bal. vanilkového cukru

Postup:
  1. 4 vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozšľaháme s 1 šálkou cukru, pridáme sódu, vodu, 1 a 1/2 lyžice kakaa a vanilkovú arómu.
  2. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec postupne primiešame 1 šálku hladkej múky.
  3. Formu na pečenie vymastíme olejom a navrstvíme do nej cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.Cesto skontroluje špáradlom.
  4. Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. 2 vajcia ušľaháme s jednou šálkou cukru. Mlieko preložíme na plameň a rozmiešame v ňom zvyšnú múku. Varíme, za stáleho miešania, kým hmota nezhustne. Zložíme z plameňa a do ešte horúceho krému všľaháme vaječnú zmes. Necháme úplne vychladnúť.
  5. Zmäknuté maslo ušľaháme s 1 vanilkovým cukrom do peny. Maslo postupne vmiešame do vychradnutého mliečneho krému – prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém. Na upečené cesto navrstvíme krém a vložíme na 30-40 minút do chladničky.
  6. Nakoniec si pripravíme polevu. Zvyšné maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli s kakaom, zvyšným cukrom a kyslou smotanou.  Nakoniec zalejeme polevou a necháme opäť dobre vychladiť v chladničke alebo na chladnom mieste a môžeme podávať.
Zdieľajte tento fanstastický recept aj so svojimi priateľmi, ktorí si tiež radi pochutia!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*