Smotanová torta “Eskimo”! Kakaový základ s poriadou dávkou jemného krému, ktorý poteší niele deti ale aj dospelých…

Potrebujeme:
  • 6 vajec
  • 10 lyžíc vody
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžičku vanilkovej arómy
  • 2 a 1/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 300 g masla
  • 1 šálku mlieka
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 bal. vanilkového cukru

Postup:
  1. 4 vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozšľaháme s 1 šálkou cukru, pridáme sódu, vodu, 1 a 1/2 lyžice kakaa a vanilkovú arómu.
  2. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec postupne primiešame 1 šálku hladkej múky.
  3. Formu na pečenie vymastíme olejom a navrstvíme do nej cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.Cesto skontroluje špáradlom.
  4. Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. 2 vajcia ušľaháme s jednou šálkou cukru. Mlieko preložíme na plameň a rozmiešame v ňom zvyšnú múku. Varíme, za stáleho miešania, kým hmota nezhustne. Zložíme z plameňa a do ešte horúceho krému všľaháme vaječnú zmes. Necháme úplne vychladnúť.
  5. Zmäknuté maslo ušľaháme s 1 vanilkovým cukrom do peny. Maslo postupne vmiešame do vychradnutého mliečneho krému – prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém. Na upečené cesto navrstvíme krém a vložíme na 30-40 minút do chladničky.
  6. Nakoniec si pripravíme polevu. Zvyšné maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli s kakaom, zvyšným cukrom a kyslou smotanou.  Nakoniec zalejeme polevou a necháme opäť dobre vychladiť v chladničke alebo na chladnom mieste a môžeme podávať.
Zdieľajte tento fanstastický recept aj so svojimi priateľmi, ktorí si tiež radi pochutia!

Written By
More from Redakcia
Rýchla domáca pizza za pár centov, ktorá nakŕmi všetky hladné brušká!
Všetky pizze nehľadiac na omáčku a pridanej ingrediencie však majú jednu spoločnú...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *