Domáca zapekanka so šampiňónmi a syrom! Neodolateľná dobrota, ktorú máte hotovú behom chvíle…

Kto by nemal rád zapekanku? Toto jedlo si pamätáme z trhov, ale skúšali ste si ju niekedy upiecť aj doma? Recept je veľmi jednoduchý a stačí vám pár základných ingrediencií.

Ingrediencie:

500g šampiňóny

tuk (olej, maslo, masť podľa vkusu)

soľ, mletá rasca, čierne mleté korenie podľa chuti

1 veľká cibuľa (aspoň ako päsť)

100g taveného syra (syrokrém, bambino, alebo karička)

tvrdý strúhaný syr na posypanie

veľké, alebo klasické rožky (prípadne bagety)

kečup prípadne aj tatárska omáčka

Postup prípravy:

Cibuľu, šampiňóny nakrájame a opražíme na masle. Šampiňóny pustia šťavu, ktorá sa musí odpariť.

Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Nakonci pridáme syrokrém, ktorý zamiešame do hotovej teplej zmesi.

Rožky, alebo bagety, rozkrojíme na polovice, a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ich potrieme kečupom.

Medzitým si vyhrejeme rúru na pečenie na 200 °C, na rožky natrieme zmes, asi tak na 3 mm hrúbku a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v trúbe cca 7-10 minút, pokiaľ sa nerozpustí syr a trošku nezhnednú konce rožkov. Pri dobre vyhriatej rúre to naozaj trvá len chvíľu, hotové zapekanky majú byť chrumkavé, ale nie suché.

Zapekanky môžme klasicky dochutiť fast foodovou omáčkou – čiže kečupom a tatárskou omáčkou 

VIDEORECEPT

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*