Kto by nemal rád zapekanku? Toto jedlo si pamätáme z trhov, ale skúšali ste si ju niekedy upiecť aj doma? Recept je veľmi jednoduchý a stačí vám pár základných ingrediencií.
Ingrediencie:
500g šampiňóny
tuk (olej, maslo, masť podľa vkusu)
soľ, mletá rasca, čierne mleté korenie podľa chuti
1 veľká cibuľa (aspoň ako päsť)
100g taveného syra (syrokrém, bambino, alebo karička)
tvrdý strúhaný syr na posypanie
veľké, alebo klasické rožky (prípadne bagety)
kečup prípadne aj tatárska omáčka
Postup prípravy:
Cibuľu, šampiňóny nakrájame a opražíme na masle. Šampiňóny pustia šťavu, ktorá sa musí odpariť.
Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Nakonci pridáme syrokrém, ktorý zamiešame do hotovej teplej zmesi.
Rožky, alebo bagety, rozkrojíme na polovice, a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ich potrieme kečupom.
Medzitým si vyhrejeme rúru na pečenie na 200 °C, na rožky natrieme zmes, asi tak na 3 mm hrúbku a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v trúbe cca 7-10 minút, pokiaľ sa nerozpustí syr a trošku nezhnednú konce rožkov. Pri dobre vyhriatej rúre to naozaj trvá len chvíľu, hotové zapekanky majú byť chrumkavé, ale nie suché.
Zapekanky môžme klasicky dochutiť fast foodovou omáčkou – čiže kečupom a tatárskou omáčkou
VIDEORECEPT
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply