Chuťovo výborný a pomerne jednoduchý na prípravu.
Zloženie:
Cesto:
- 4 žĺtky
- 1/2 šálky práškového cukru
- 3 poháre polohrubej múky
- 1 balíček margarínu
- 1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
- 1/2 litra hustej smotany 32%
- 1/2 šálky práškového cukru
- 2 citrónové želé
Zostávajúce:
- 1 plechovka karamelovej hmoty
- mandle
Príprava:
- Na misky vysypte múku, pridajte lyžičku prášku do pečiva a 1/2 šálky cukru a na kúsky rozdrvenú kocku margarínu.
- Celé to nakrájajte nožom na jemnú drvinu, potom pridajte 4 žĺtky a vypracujte cesto, kým nebude jednotné.
- Potom cesto rozdelíme na dve polovice (upečieme 2 pláty).
- Polovicu cesta dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a rozotrieme po celej jeho ploche. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov cca 25-30 min., sledujeme. To isté urobíme s druhou polovicou, výsledkom čoho budú dva pláty. Koláč môžete upiecť vopred, aby bol drobivý.
- Prípravte krém. Nalejte do misky pol litra vychladenej 32% hustej smotany, pridajte pol pohára práškového cukru a prešľahajte. Potom v pohári vody rozpustíme 2 želé a po vychladnutí ich pridáme do nášho krému a poriadne premiešame.
- Prvý plát dáme na spodok plechu a potrieme krémom a potom naň položíme druhý. Vrch koláča potrieme hmotou s príchuťou karamelu a posypeme mandľovými lupienkami.
- Cesto necháme 2-3 hodiny v chladničke, aby sa všetko spojilo.
Leave a Reply