Základné cesto na 5 rôznych druhov sušienok (cca 100 kusov):
– 500 g múky
– 50 g kakaa na pečenie
– 200 g cukru
– 250 g masla (studeného a nakrájaného na kúsky)
– 2 vajcia
– 2 P. vanilkový cukor
– 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
– Štipka soli
Ingrediencie pre anjelské oči (15 kusov):
– 1/5 základného cesta
– 80 g džemu
– Práškový cukor na posypanie
Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch.
Pečieme 6-8 minút!
Ingrediencie pre orechové špirály (24 kusov):
– 1/5 základného cesta
– 100 g mletých orechov
– 2 čajové lyžičky škorice
– 1 vajce
– 2 lyžice hnedého cukru
Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!
Ingrediencie na orieškový nugátový toliar (18 kusov):
– 1/5 základného cesta
– 70 g orechového nugátu
– nasekané lieskové orechy
– asi 80 g tmavej čokoládovej polevy
Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!
Ingrediencie na KoKos srdiečka (15 kusov):
– 1/5 základného cesta
– 60 g sušeného kokosu
– 80 g bielej čokolády
– 30 g masla
– cca 100 g tmavej čokoládovej polevy
Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!
Ingrediencie na marcipánové hviezdičky (33 kusov):
– 1/5 základného cesta
– 33 polovíc vlašských orechov
– 200 g marcipánovej surovej hmoty
– 250 g tmavej čokoládovej polevy
Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!
Leave a Reply