5 druhov Vianočných koláčikov z jednej zmesi! Pochutí si naozaj každý a za pár minút máte napečené na celé sviatky.

Základné cesto na 5 rôznych druhov sušienok (cca 100 kusov):

– 500 g múky
– 50 g kakaa na pečenie
– 200 g cukru
– 250 g masla (studeného a nakrájaného na kúsky)
– 2 vajcia
– 2 P. vanilkový cukor
– 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
– Štipka soli

Ingrediencie pre anjelské oči (15 kusov):

– 1/5 základného cesta
– 80 g džemu
– Práškový cukor na posypanie

Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch.
Pečieme 6-8 minút!

Ingrediencie pre orechové špirály (24 kusov):

– 1/5 základného cesta
– 100 g mletých orechov
– 2 čajové lyžičky škorice
– 1 vajce
– 2 lyžice hnedého cukru

Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!

Ingrediencie na orieškový nugátový toliar (18 kusov):

– 1/5 základného cesta
– 70 g orechového nugátu
– nasekané lieskové orechy
– asi 80 g tmavej čokoládovej polevy

Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!

Ingrediencie na KoKos srdiečka (15 kusov):

– 1/5 základného cesta
– 60 g sušeného kokosu
– 80 g bielej čokolády
– 30 g masla
– cca 100 g tmavej čokoládovej polevy

Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!

Ingrediencie na marcipánové hviezdičky (33 kusov):

– 1/5 základného cesta
– 33 polovíc vlašských orechov
– 200 g marcipánovej surovej hmoty
– 250 g tmavej čokoládovej polevy

Pri 180 ° C horný / spodný ohrev alebo pri 160 ° C cirkulujúci vzduch pre 6 minút pečenia!

Postup nájdete v priloženom videu:):

Zdieľajte tieto nádherné recepty aj so svojimi priateľmi. Určite ich to poteší :)!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*