Už nehľadajte ideálny dezert! Skvelý makový múčnik so žĺtkovým krémom a čokoládou je ten pravý!

  • Makové múčniky sú známe predovšetkým v Európe, mnoho cudzincov sa s nimi inde nestretlo a ani netuší, že sa táto skvelá surovina môže využívať počas pečenia. A pritom ide o takú lahôdku.
  • Príprava tejto makovej mňamky je navyše veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Zvládne ho pripraviť takmer každý kuchársky začiatočník.
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
  • 8 ks bielkov
  • 200 g cukru
  • 100 g mletého maku
  • podľa chuti strúhaný kokos
  • 6 lyžíc polohrubej múky
Krém:
  • 8 ks žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 3 dl mlieka
  • 1 lyžica škrobu
  • 2 lyžice pudingového prášku
  • 50 g masla
Poleva:
  • pol hrnčeka kávy
  • 150 g nadrvených sušienok
  • 180 g tmavej čokolády
  • 2 lyžice mlieka

Postup:

1) Začneme tým, že si vyšľaháme bielky s cukrom do tuhého snehu. Potom pridáme múku, mak a tiež kokos. Dôkladne premiešame a vypracujeme si pekné hladké cesto.

2) Teraz si pripravíme plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie. Cesto na plech rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 180 stupňoch zhruba 25 minút.

3) Pokračujeme krémom. Vyšľaháme si žĺtky s cukrom. V druhej mise si škrob necháme rozpustiť v mlieku a pridáme do žĺtkovej zmesi. Túto zmes si začneme zahrievať na miernom plameni. Po chvíľke pridáme pudingový prášok. Stále miešame kým nám krém nezhustne a potom odstavíme. Do teplého krému si primiešame maslo a dôkladne ho rozmiešame.

4) Akonáhle sa nám cesto dopečie a vychladne, tak ho potrieme naším krémom. Na krém nanesieme nadrvené sušienky, ktoré sme rozmočili v káve.

5) V parnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom. Nakoniec túto čokoládovú polevu nanesieme na vrch nášho dezertu a rovnomerne uhladíme. Necháme vychladnúť.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*