Odskúšaný recept na vynikajúce medové tortičky. Medové tortičky pečieme ako vianočné pečivo, ale hodí sa aj kedykoľvek počas roka na oslavy či návštevám.
Suroviny:
Cesto:
- 200g masla
- 300g hladkej múky
- 150g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice tekutého medu
- 1 malá lyžička jedlej sódy
Krém:
- 200g masla
- 300g karamelového Salka
Na dokončenie:
- asi 30 polovičiek vlašských orechov
- čokoládová poleva
Postup:
- Na cesto dáme do hrnca nad parou rozpustiť maslo. Potom do masla rozklepneme 2 vajcia a ihneď začneme šľahať (keďže bude výsledné cesto pomerne husté, tak použijeme špirálovité metle). Do ušľahaných vajec s maslom postupne zašľahávame ostatné suroviny – cukor, med a múku.
- Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozotrieme na plech na papier na pečenie (stačí tenká vrstva) a upečieme v predhriatej rúre na 180 ° C (približne 10 minút).
- Cesto necháme vychladnúť a potom z neho okrúhlym vykrajovačom vykrájame kolieska. Zvyšok upečeného cesta rozdrobíme a dáme do misy.
- Na krém ušľaháme 200g masla s karamelovým Salkom.
- 2 kolieska vždy zlepíme k sebe a natrieme aj boky a vršok. Celú tortička obalíme v rozdrobenom ceste.
- Na hotové tortičky prilepíme krémom polovicu vlašského orecha a pofŕkame čokoládovou polevou.
- Medové tortičky skladujeme v chladničke.
- Pokiaľ nám zostane nejaký krém a rozdrobené cesto, môžeme ich zamiešať do seba a urobiť guličky (trochu cesta si ešte necháme na obalenie.
Medovníkové tortičky sú trošku pracnejšie, ale záverečný výsledok stojí za to. Skvelé minidezerty, po ktorých sa len zapráši.
Leave a Reply