Dokonalé medové tortičky: Dezert, po ktorom sa len zapráši!

Odskúšaný recept na vynikajúce medové tortičky. Medové tortičky pečieme ako vianočné pečivo, ale hodí sa aj kedykoľvek počas roka na oslavy či návštevám.

Suroviny:
Cesto:

  • 200g masla
  • 300g hladkej múky
  • 150g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice tekutého medu
  • 1 malá lyžička jedlej sódy

Krém:

  • 200g masla
  • 300g karamelového Salka

Na dokončenie:

  • asi 30 polovičiek vlašských orechov
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. Na cesto dáme do hrnca nad parou rozpustiť maslo. Potom do masla rozklepneme 2 vajcia a ihneď začneme šľahať (keďže bude výsledné cesto pomerne husté, tak použijeme špirálovité metle). Do ušľahaných vajec s maslom postupne zašľahávame ostatné suroviny – cukor, med a múku.
  2. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozotrieme na plech na papier na pečenie (stačí tenká vrstva) a upečieme v predhriatej rúre na 180 ° C (približne 10 minút).
  3. Cesto necháme vychladnúť a potom z neho okrúhlym vykrajovačom vykrájame kolieska. Zvyšok upečeného cesta rozdrobíme a dáme do misy.
  4. Na krém ušľaháme 200g masla s karamelovým Salkom.
  5. 2 kolieska vždy zlepíme k sebe a natrieme aj boky a vršok. Celú tortička obalíme v rozdrobenom ceste.
  6. Na hotové tortičky prilepíme krémom polovicu vlašského orecha a pofŕkame čokoládovou polevou.
  7. Medové tortičky skladujeme v chladničke.
  8. Pokiaľ nám zostane nejaký krém a rozdrobené cesto, môžeme ich zamiešať do seba a urobiť guličky (trochu cesta si ešte necháme na obalenie.

Medovníkové tortičky sú trošku pracnejšie, ale záverečný výsledok stojí za to. Skvelé minidezerty, po ktorých sa len zapráši.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*