
Citrónový krém
Potrebujete: 4 žĺtky, 80 g cukru, šťavu z dvoch citrónov, citrónovú kôru z dvoch bio citrónov a 60 g masla nakrájaného na kocky.
Postup: Žĺtky, cukor, maslo, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešajte v nerezovej mise a nad parou za stáleho miešania varte do zhustnutia. Krém nechajte vychladnúť a pokiaľ ho nepoužijete hneď, v chladničke vydrží až dva týždne.
Kakaový krém s orechmi
Potrebujete: 150 g práškového cukru, 3 vajcia, 250 g masla, 20 g kakaa, 50 mletých orieškov a 2 lyžice rumu.
Postup: Vo väčšej nerez mise zmiešajte vajcia s cukrom a šľahajte nad parou, kým zmes nezhustne. Potom zložte zo sporáka a pridajte kakao, mleté orechy, maslo a rum. Šľahajte ďalej až do vychladnutia.
Salko krém
Potrebujete iba: 1 Salko v plechovke a 1 celé maslo.
Postup: Maslo nechajte povoliť na izbovú teplotu a potom ich vyšľahajte so Salkom. Môžete použiť ako Salko klasické, tak karamelové alebo aj čokoládové.
Leave a Reply