Muffiny s malinovým krémom v tvare srdca: Dezert, ktorý ohromí každého!

Ingrediencie:
  • 1 čokoládové muffiny
  • 1 vajce
  • 100 ml oleja
  • 100 g čokolády
  • 1 Panna cotta a malinový toping
  • 2 lyžice studenej vody
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml sladkej smotany (nesladenej)
  • 100 g čerstvých malín alebo jahôd
  • práškový cukor a jahody na podávanie

Príprava:

1. Tortovú zmes vylejeme do misy a pridáme vajce, olej a 150 ml vody.

2. Miešať el. mixérom na jednotnú zmes a vmiešame podusenú rozpustenú čokoládu a čokoládové hviezdičky.

3. Cesto vylejeme do formy (30 × 40 cm) vystlanej papierom na pečenie. Cesto pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 15 minút.

4. Vychladnutú cesto nakrájajte pomocou formy v tvare srdca.

5. Na malinovú polevu nalejte do misky 2 polievkové lyžice studenej vody a zalejte zmesou na polevu. Miešame metličkou 1,5 minúty.

6. Na krém nalejeme do misky studené mlieko a sladkú smotanu a pridáme obsah dezertnej zmesi Panna cotta & malinového topingu.

7. Miešajte elektrickým mixérom na strednej rýchlosti presne 1 minútu, aby ste získali dezert primeranej hustoty.

8. Polevu vmiešame do krému, aby získala ružovú farbu.

9. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na srdiečka a prikryjeme ďalším srdiečkom. Uchovávajte v chlade až do podávania.

Keď poukladáte srdiečka na servírovací tanier, posypte ich práškovým cukrom a ozdobte čerstvými jahodami. Pre intenzívnejšiu krémovú farbu pridajte pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva.

Zdieľajte tento krásny recept aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*