Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 80 g cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 štipka soli
- 3 žĺtky
- 150 g mäkkého masla
- 1 polievková lyžica studenej vody podľa potreby
Navyše:
- 1-2 vaječné bielka
- 50 g nahrubo mletých mandlí
- 120 g marhuľového džemu alebo červeného želé
Príprava:
- Múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a soľ zmiešame v mnohonásobnom cvičení. Pridáme maslo a keď nám vznikne drobivé cesto, pridáme žĺtky. Ak sa cesto drobí, pridáme 1 polievkovú lyžicu studenej vody. Cesto vytvarujeme do gule, zabalíme do priehľadnej fólie a dáme na cca 30 minút do chladničky.
- 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180°C.
- Z cesta vytvarujte 60 guličiek s hmotnosťou 20 g. Bielky vyšľaháme vidličkou. Každú guľôčku najprv namočte do vaječného bielka a potom obalte v mandliach. Guľôčky položte na plech a rúčkou drevenej varešky do každej vytvorte zhora priehlbinu. Pečieme asi 15 minút.
- Niektoré guľôčky môžu počas pečenia stratiť priehlbinu. Upevnite priehlbinu na čerstvo upečených sušienkach, kým sú ešte mäkké. Ochlaďte ich.
- Džem privedieme do varu a lyžicou naplníme priehlbinu v sušienkach.
Prajeme dobrú chuť 🙂
Ak sa Vám tento jednoduchý recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujeme :).
Leave a Reply