Ingrediencie:
- 1 dvojité stredné kuracie prsia
- 1 balíček šalátovej zmesi
- 1 paradajka
- plechovka červenej fazule
- polovica menšej cibule
- hrsť strúhaného syra grana padano / parmezán
- 8 lyžíc repkového oleja / olivového oleja
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžičky horčice
- soľ korenie
- obľúbené korenie na kuracie mäso (v mojom prípade kari a korenie na zlaté kura),
- olej na vyprážanie
Príprava:
- Kuracie mäso nakrájame na kocky, okoreníme a opečieme na panvici na rozpálenom oleji, necháme vychladnúť.
- Nakrájajte paradajku a cibuľu na kocky
- Šalátovú zmes dáme do veľkej misy, pridáme scedenú červenú fazuľu, paradajku, cibuľu a kuracie mäso
- Do misky / pohára pridáme olej / olivový olej, soľ, korenie, citrónovú šťavu a horčicu, dôkladne premiešame a nalejeme na hlávkový šalát
- Syr nastrúhame na jemnú sieť, pridáme do šalátu, všetko dôkladne premiešame.
- K šalátu je najlepšie podávať 🙂 cesnakový chlieb.
Leave a Reply