Toskánske kurča: Voňavé, krémové a s minimálnou námahou!

Ingrediencie:
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 kg kuracích stehien zbavených kože a paličiek
  • Soľ a korenie, podľa chuti
  • 4 šálky zaváranej omáčky Alfredo
  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka nakrájaných sušených paradajok, scedených
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červenej papriky
  • 1 šálka toskánskeho kelu, nakrájaného na tenké plátky
  • Čerstvá bazalka, na ozdobu

Postup:
  1. V liatinovej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  2. Kuracie mäso osoľte a okoreňte, pridajte kurča na panvicu a opekajte do zlatista z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany.
  3. Vložte kurča do hrnca a pridajte omáčku Alfredo, kurací vývar, sušené paradajky, parmezán a vločky červenej papriky. Prikryjeme a varíme pri vysokej teplote 3 až 4 hodiny.
  4. Primiešame kel, prikryjeme a varíme ďalších 10 minút. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte s vašimi obľúbenými cestovinami alebo s miešaným zeleným šalátom.
Dobrú chuť!😋👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*