Lahodný cappuccino koláč: BEZ PEČENIA!

Ingrediencie:
Základ:
  • 250 g mliečnych kávových sušienok
  • 1/3 šálky strúhaných mandlí, opečených
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 175 g roztopeného nesoleného masla
  • 1 lyžica práškového cukru
  • Extra kakaový prášok na ozdobenie
Plnka:
  • 2 ČL práškovej želatíny
  • 1 polievková lyžica granúl instantnej kávy
  • 250 g nasekaného smotanového syra pri izbovej teplote
  • 3/4 šálky smotany
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
Šľahačka:
  • 600 ml hustej smotany
  • 200 g mascarpone
  • 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
  1. Obdĺžnikovú formu s rozmermi 18 x 28 cm vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Pridajte nalámané sušienky, mandle a kakao v kuchynskom robote a jemne rozdrvte. Pridajte maslo a zmes natlačte na dno pripraveného plechu. Necháme vychladiť v chladničke.
  3. Želatínu a kávu nasypte  do 1/4 šálky studenej vody v malej miske. Nechajte 5 minút postáť a dajte do mikrovlnky na 30 sekúnd a potom ju pridáte do spotanovej zmesy.
  4. Smotanová zmes: Pridajte smotanový syr, cukor a vanilku do rovnakého kuchynského robota, až kým nebude zmes hladká. Pridajte kávovú zmes a miešajte, kým sa nespojí a ešte pridajte 3/4 šálky smotany.
  5. Lyžicou naneste zmes na sušienkový základ. Rovnomerne rozotrieme. Vložte zakryté do chladničky na 6 hodín alebo cez noc, kým stuhne.
  6. Tesne pred podávaním vyšľaháme v strednej miske elektrickým šľahačom šľahačku, mascarpone a vanilkový extrakt, kým sa nevytvorí pevný krém.
  7. Nanesieme na koláč a poprášime kakaovým práškom. Pred krájaním nechajte 3 hodiny stuhnúť v chladničke.
    Koláč je možné skladovať vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.
Dobrú chuť😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*