Ingrediencie:
Základ:
- 250 g mliečnych kávových sušienok
- 1/3 šálky strúhaných mandlí, opečených
- 1 lyžica kakaového prášku
- 175 g roztopeného nesoleného masla
- 1 lyžica práškového cukru
- Extra kakaový prášok na ozdobenie
Plnka:
- 2 ČL práškovej želatíny
- 1 polievková lyžica granúl instantnej kávy
- 250 g nasekaného smotanového syra pri izbovej teplote
- 3/4 šálky smotany
- 3/4 šálky cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
Šľahačka:
- 600 ml hustej smotany
- 200 g mascarpone
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
- Obdĺžnikovú formu s rozmermi 18 x 28 cm vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
- Pridajte nalámané sušienky, mandle a kakao v kuchynskom robote a jemne rozdrvte. Pridajte maslo a zmes natlačte na dno pripraveného plechu. Necháme vychladiť v chladničke.
- Želatínu a kávu nasypte do 1/4 šálky studenej vody v malej miske. Nechajte 5 minút postáť a dajte do mikrovlnky na 30 sekúnd a potom ju pridáte do spotanovej zmesy.
- Smotanová zmes: Pridajte smotanový syr, cukor a vanilku do rovnakého kuchynského robota, až kým nebude zmes hladká. Pridajte kávovú zmes a miešajte, kým sa nespojí a ešte pridajte 3/4 šálky smotany.
- Lyžicou naneste zmes na sušienkový základ. Rovnomerne rozotrieme. Vložte zakryté do chladničky na 6 hodín alebo cez noc, kým stuhne.
- Tesne pred podávaním vyšľaháme v strednej miske elektrickým šľahačom šľahačku, mascarpone a vanilkový extrakt, kým sa nevytvorí pevný krém.
- Nanesieme na koláč a poprášime kakaovým práškom. Pred krájaním nechajte 3 hodiny stuhnúť v chladničke.
Koláč je možné skladovať vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.
Leave a Reply