Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1,5 šálky cukru
- 0,5 šálky masla (roztopeného)
- 1 pohár mlieka
- 2,5 šálky múky
- vanilkový cukor + lyžička prášku do pečiva
Okrem toho:
- 4-5 jabĺk
- citrónová želé
- 1/2 litra hustej smotany
- syr mascarpone (voliteľný)
- 1/3 šálky práškového cukru
- čokoládové hobliny
Postup:
- Vajcia vymiešame s cukrom do biela, pridáme rozpustené maslo, zalejeme mliekom, premiešame.
- Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, premiešame. Múku pridávame po dávkach k vymiešaným vajíčkam za stáleho miešania. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pečieme 20 minút.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme si jablká. Umyté a ošúpané jablká nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, pridáme pár lyžíc vody a pokvapkáme citrónom. Jablká (neprevarte, kocky by mali byť mierne viditeľné), odstráňte ich z ohňa, potom pridajte želé a premiešajte. Odložíme nabok vychladnúť.
- Smotanu vymiešame mixérom, pridáme smotanový syr (môžeme vynechať) a cukor a vyšľaháme dotuha.
- Na vychladnutý koláč poukladáme jablká, rovnomerne rozotrieme a dáme šľahačku. Ozdobíme hoblinkami čokolády. Skladujeme na chladnom mieste.
Dobrú chuť.
Zdieľajte tento chutný recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujeme.❤
Leave a Reply