Výborný jablkový koláč so šľahačkou: Pre všetky mlsné jazýčky!

Ingrediencie:
  • 4 vajcia
  • 1,5 šálky cukru
  • 0,5 šálky masla (roztopeného)
  • 1 pohár mlieka
  • 2,5 šálky múky
  • vanilkový cukor + lyžička prášku do pečiva
Okrem toho:
  • 4-5 jabĺk
  • citrónová želé
  • 1/2 litra hustej smotany
  • syr mascarpone (voliteľný)
  • 1/3 šálky práškového cukru
  • čokoládové hobliny

Postup:
  1. Vajcia vymiešame s cukrom do biela, pridáme rozpustené maslo, zalejeme mliekom, premiešame.
  2. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, premiešame. Múku pridávame po dávkach k vymiešaným vajíčkam za stáleho miešania. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pečieme 20 minút.
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si jablká. Umyté a ošúpané jablká nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, pridáme pár lyžíc vody a pokvapkáme citrónom. Jablká (neprevarte, kocky by mali byť mierne viditeľné), odstráňte ich z ohňa, potom pridajte želé a premiešajte. Odložíme nabok vychladnúť.
  4. Smotanu vymiešame mixérom, pridáme smotanový syr (môžeme vynechať) a cukor a vyšľaháme dotuha.
  5. Na vychladnutý koláč poukladáme jablká, rovnomerne rozotrieme a dáme šľahačku. Ozdobíme hoblinkami čokolády. Skladujeme na chladnom mieste.
Dobrú chuť.
Zdieľajte tento chutný recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku. Ďakujeme.❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*